Сава Ранђеловић: Кад завршимо каријере бићемо свесни успеха

БЕОГРАД: Српски ватерполиста Сава Ранђеловић рекао је да ће он и његови саиграчи, вероватно тек кад заврше каријере, постати свесни какав су успех направили освајањем четврте узастопне титуле шампиона Европе.
randjelovic, VSS Marcelo ter Bals
Фото: Sava Ranđelović, foto: VSS Marcelo ter Bals

"Утисци се нису слегли још увек, мислим да ћемо овог успеха, четврте узастопне титуле првака Европе бити свесни тек кад завршимо каријере и кад одморимо од свега. Стварно ово што смо ми направили је за историју", рекао је Ранђеловић Танујугу после свечаног дочека испред Скупштине Београда.

Он се осврнуо и на пут до злата на шампионату у Барселони.

"Група је на папиру била можда и најлакша, али касније је било доста тешко. Са Мађарима је, без обзира у ком саставу, увек неугодно, касније Хрвати који су нас избацили у полуфиналу Светског првенства прошле године и на крају Шпанци, тежак меч и победа на пенале", казао је Ранђеловић.

Према његовим речима, повратак на врх много значи јер је потврђен квалитет после прошлогодишње бронзе на СП, али и као подстрек за Олимпијске игре у Токију.

"Токио је тек за две године али сигурно да нам ова медаља значи доста. Да после прошлогодишње бронзе на Светском првенству докажемо себи да смо ту, да вредимо и да можемо да остваримо још боље резултате", закључио је Ранђеловић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести