Регионална А1 лига: Ватерполисти Воше надиграли Задар

НОВИ САД: До треће победе на првом турниру Регионалне А1 лиге ватерполисти Војводине дошли су лако, као што је био случај и у првом колу с Триглавом.
v
Фото: Dragoljub Rogač se ponovo upisao u strelce/ F. Bakić

Овог пута Новосађани су улогу фаворита оправдали у дуелу са Задранима, којима су од почетка ставили до знања ко ће водити главну реч. Гости су, ипак, донекле одржавали корак у првој четвртини, када су били само два гола у заостатку. Искористивши прилику са играчем више преко Богдановића и Рогача, црвено-бели су у наставку били на плус 4 (8:4) и том разликом су и отишли на полувреме – 12:8, иако је ривал у међувремену смањио заостатак на два разлике.

То до краја сусрета није могао да понови, јер су се домаћи распуцали у другом делу утакмице. Серијом од 6-0, која је почела у трећој четвртини, стекли су велику предност од 15:8, а имали су и максималних девет голова вишка, тако да је питање победника било познато унапред. 

Била је ово прилика да се мало и “спусти гас” пред данашњи, последњи сусрет на турниру који Војводина игра против квалитетнијег противника, Земуна. Утакмица почиње у 11.50 часова на Сланој бари и биће то прилика да црвено-бели остваре зацртани циљ, а то су све четири победе.

К. Б.

Војводина – Задар 20:12 (6:4, 6:4, 3:1, 5:3)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Мијановић (Херцег Нови), Ђурашковић (Подгорица). Играч више: Војводина 9 (6), Задар 10 (6). Петерци: Војводина 2 (2), Задар 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Марић, Богдановић 6, Бурсаћ 4, Тинтор, Кончар, Радованлија 1, Рогач 2, Радановић 4, Николов 1, Хрговић, Средојевић, Митровић 2.

ЗАДАР: Лазић, Мартиновић, Ешкиња, Башић, Јованчевић 4, Локин 1, А. Донђивић 1, Цицеро, Раци 1, Поповић 5, Мартиновић, Р. Дођивић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести