Регионална А2 лига: Воша близу плеј-офа

Победом су ватерполисти Војводине стартовали у 2020. години и после два и по месеца паузе, званично последње коло првог дела сезоне Регионалне А2 лиге одрадили су како се и очекивало.
Ф. Бакић/ Урош Марић пружио је добру партију против Загрепчана
Фото: Ф. Бакић/ Урош Марић пружио је добру партију против Загрепчана

На Сланој бари је савладан загребачки Медвешчак пошто је његов отпор сломљен у другој четвртини, а спречен је и налет у последњој. После овог тријумфа екипа Дарка Билића почиње борбу у плеј—офу и у четвртак гостује Приморју у Ријеци.

Били су у заостатку Новосађани у првих осам минута и два пута су изједначавали. Млади су преузели одговорност и најпре је Муришић упутио неодбрањив шут, а после је први гол у капици Воше постигао новајлија Никола Ковачевић који је прошле седмице стигао из Црвене звезде (2:2). Потпуни преокрет уследио је у другој деоници када су се домаћи распуцали, али су и заиграли боље у одбрани. Стојчић је везао два поготка на асистенције Тубића, потом је Урош Марић украо лопту и соло акцију крунисао голом, да би се Ковачевић и други пут уписао у стрелце. Серију од 6—1 завршили су Муришић и Максимовић.

Пропустили су неколико прилика у трећој четвртини домаћини, али су преко Николе Марића и Максимовића одржали пет разлике пред улазак у последњих осам минута (10:5).

Припретио је Медвешчак са три гола за 10:8, док се Воша мучила пред голом Јукића. Коначно су Максимовић и Никола Марић погодили па се на минут и по до краја лакше дисало и управо се и тим резултатом (12:8) завршио меч на Сланој бари.

К. Бугарски

Војводина — Медвешчак 12:8 (2:3, 6:1, 2:1, 2:3)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Јованчевић, Раковић Крстоношић (Србија). Петерци: Војводина, Медвешчак 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Шанталаб (11 одбрана), Марић Н. 2, Максимовић 3, Маринковић, Ковачевић 2, Муришић 2, Прекогачић, Ћатовић, Тубић, Стојчић 2, Боловић, Митровић, Попадић, Марић У. 1.

МЕДВЕШЧАК: Јукић (7 одбрана), Павлинић, Фабрис 1, Денобле, Цванцигер, Ловрић 1, Буцонић 2, Шимић, Миљак 1, Сировец, Липар 2, Шкиљић, Токић, Липеј 1. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести