Руководство ВК Војводина комплетирало тим

Руководство Ватерполо клуба Војводина вредно је радило на састављању екипе за следећу сезону, која почиње 26. септембра.
Ф. Бакић/ Алекса Петровски се вратио у матични клуб
Фото: Ф. Бакић/ Алекса Петровски се вратио у матични клуб

Са пар измена, шеф стручног штаба Дарко Билић окупио је тим 3. августа када су званично почеле припреме. Важно је то што су Новосађани задржали искусније играче, уговори су продужени са голгетером Милошем Максимовићем, Илијом Прекога­чићем, Марком Тубићем и Николом Марићем.

Прве ласте у редове клуба са Слане баре биле су голман Павле Гавриловић и леворуки Немања Радованлија, рођени 2000. године. Поникли су у Радничком, али је чувар мреже прошлу сезону провео у Шапцу. Потом је  стигао Михајло Биочанин (2002) који је добио уговор на три године, а дошао је из крушевачке Расине.

За крај приче о онима који ће носити црвено–белу капицу на ред су дошли Рус Иван Гусаров, Алекса Петровски и Жарко Васин. Гусаров (1997. годиште) је стигао из Црвене звезде, играо је и две године у Радничком из Крагујевца, а параф је ставио на једногодишњи уговор. Исти је случај са Петровским (1996) који је поникао у Војводини. Прошле сезоне је био члан Будве, а пре тога је играо још и за Јадран из Херцег Новог, Шабац, румунску Орадеу, као и у француској лиги. Још један повратник у Нови Сад је и Жарко Васин (2000) који се обавезао на две године, а стигао је из Звезде и члан је млађих репрезентативних селекција. .

Од почетка августа први тим Војводине радио је на подизању физичке форме, а од следеће седмице требало би да крене и са  играњем утакмица. С обзиром на то да је због коронавируса отказана Регионална лига, Новосађани ће уз још девет клубова из Србије ове сезоне играти Суперлигу.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести