СЦ "Вождовац" поднео тужбу за исељење против ВК Партизан

БЕОГРАД: Установа спортски центар "Вождовац" поднела је данас тужбу против ватерполо клуба Партизан за исељење из спопртског центра на Бањици.
vaterpolo FF--4871
Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

"Након одбијања руководства Ватерполо клуба Партизан да поступи по решењу градоначелника Београда и преда просторије спортског центра на Бањици, Установа спортски центар "Вождовац“ била је принуђена да поднесе тужбу за исељење Партизана из спортског центра на Бањици. Тужба за исељење, на основу решења градоначелника Београда поднета је Другом основном суду у Београду", наводи се у саопштењу Општине Вождовац.

Како се истиче, руководство Ватерполо клуба Партизан не жели договор и помоћ коју им нуди општина Вождовац, већ на све начине покушава да опструира рад спортског центра на Бањици, тако што искључује струју закупцима и не дозвољава спровођење бесплатних спортских активности за ђаке, који су део програма Града.

"Руководство Ватерполо куба Партизан наложило је пресецање каблова за довод струје закупцима који су, након одлуке Апелационог суда, потписали уговоре о закупу са општином Вождовац. Како би закупцима обезбедили несметано снабдевање електричном енергијом Установа Спортски центар "Вождовац“ је од ЕДБ тражила и добила ново бројило. Руководство ВК Партизан је за постављање каблова који воде до локала тужио УСЦ "Вождовац". Иако поступак још није окончан, они обмањују јавност да су добили судску пресуду", истичу из Општине Вождовац.

За крај наводе да је Апелациони суд потврдио право коришћења Општине Вождовац над спортским центром на Бањици, који је као државна имовина, незаконитом одлуком Извршног одбора општине Савски венац 1992. године дат на коришћење Ватерполо клубу Партизан.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести