Селекторка ватерполисткиња Драгана Ивковић о предстојећем ЕП: Четвртфинале првенствени циљ

Наше најбоље ватерполисткиње су завршиле прву фазу припрема у Бечеју.
vatarpolistkinje srbije
Фото: В. Јанков

Није савезни тренер Драгана Ивковић без разлога изабрала Бечеј за почетак припрема пред Европски шампионат, који ће се од 12. до 26. јануара одржати у Будимпешти.

- Знамо да у Бечеју имамо све потребно, од смештаја и исхране, до услова за рад и спаринг. Уз то, Бечеј је мали град и девојкама је све на дохват руке. Много нам значи мир у којем можемо несметано да реализујемо зацртани програм – каже Драгана Ивковић.

Србија ће  трећи пут узастопно учествовати на ЕП, биће у групи са Грчком, Мађарском, Русијом, Словачком и Хрватском.

- Морамо бити реални, али не кријемо да нам је циљ пролазак из групе, а исте и веће амбиције имају Словачка и Хрватска. Оне су нам ривалке у остварењу жеље, док у утакмицама са Гркињама, Мађарицама и Рускињама морамо играти максимално, како бисмо видели где смо и да у ходу исправимо мане. Најбитније је да будемо праве у утакмицама са Хрватском и Словачком. Пласманом у четвртфинале оствариле бисмо примарни циљ- сматра селекторка.

После рада у Бечеју, репрезенетација  одлази у Будимпешту, где ће спаринговати са неколико томашњих екипа, а након тога спровешће се план рада до одласка на ЕП у Будимпешти.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести