Сигурна победа Србије на старту Светске лиге

Ватреполисти Србије стартовали су победом у овогодишњем издању Светске лиге. Изабраници Дејана Савића, иако у ослабљеном саставу, нису имали већих проблема са репрезентацијом Румунује, коју са клупе предводи некадашњи тренер Војводине и помоћник репрезентације Србије Дејан Станојевић. Славили су са 12:3.
cuk,vss
Фото: Милош Ћук, фото: ВСС

Српска екипа је наметнула снажан ритам, а Румуни су дугим нападом покушавали да умртве нашу игру, али у томе нису успели. Плод таквих тактика је била предност после прве четвртине за Србију од 4:1, уз два гола Виктора Рашовића, Ранђеловића и Прлаиновића. У другој деоници још два гола за наш тим, који је на велики одмор отишао с вођством од 6:1. Румуни су практично били скоро безопасни и већ тада се знало ко је победник.

Спласнуо је ритам почетком тећег дела. Сигурног Гојка Пијетловића на голу је заменио Димитрије Ристичевић. На 7:1 повисо је после мајсторије Немања Убовић, а потом се у стрелце уписао и Милош Ћук. У том периоду је ударац добио Филип Филипович који је моро да напусти игру и више се није враћао. Румуни су до другог гола дошли после 17 мунута. У овом периоду игре пала је и концентрација српског тима с играчем више, па су од четири прилике постигли само један гол. На последњи одмор Србија је отишла са предношћу од осам голова (10:2), после трећег поготка Виктора Рашовића у самом финишу тог дела.

Гости су последњи део почели са две ситуације са играчем више, али без реализације. На другој стани првенац у репрезентацији постигао је Ђорђе Вучинић, који је до краја утакмице постигао још један гол.

Селектор Савић је желео да Румунима супротстави најјачи састав. Међутим у зрењанинском базену је Србија била са 12 играча. Од раније се знало да неће играти повређени Стефан Митровић којег је заменио Страхиња Рашовић, оболели Душан Мандић чија је замена Ђорђе Вучинић, и центар Душко Пијетловић који је јуче добио сина. Уместо њега Савић је позвао Ђорђа Лазића. Данас је сина добио и Бранислав Митровић којег је заменио Димитрије Ристичевић, али за оболелог Милана Алексића није било времена да се доведе замена јер га је температура оборила непосредно пред утакмицу.

Г. М.

Србија Румунија 12:3 (4:1, 2:0, 4:1, 2:1)

ЗРЕЊАНИН: СЦ Југ, гледалаца: 800, судије: Галидно (Шпанија), Грансјеан (Холандија). Играч више: Србија 9 (6), Румунија 8 (0). Петерци: Србија 1 (1).

СРБИЈА: Г. Пијетловић (5 одбрана), Вучинић 2, В. Рашовић 3, Ранђеловић 1, Ћук 1, Лазић, Убовић 1, Јакшић 1, Филиповић 1, Прлаиновић 1, С. Рашовић 1, Ристичевић (3 одбране).

РУМУНИЈА: Тиц (15 одбрана), Раду 1, Негреан, Фулеа, Антипа, Приотеса 1, Ђорђеску, Ћовеану 1, Калин, Оанта, Гибан, Вранцеану, Абрудан.

Рашовић: Видело се да смо бољи

По завршетку утакмице Виктор Рашовић је рекао:

„Наш ритам од самог старта је показао како стоје ствари,. Видело се да смо бољи. Најважније је да смо се окупили , одиграли како треба. Почели смо сезону како треба и настављамо сигурно у том ритму,“

Немања Убовић је додао:

„Добар почетак и сигурна победа. Испунили смо све што се Савић тражио. Победа није долазила у питање. Честитам Вучинићу на лепом дебију и головима.“

Млади Ђорђе Вучинић је био презадовољан:

„Драго ми је да сам играо са оваквим момцима. Имао сам позитивну трему али верујем да сам испунио очекивања. За мене је била физички напорна утакмица али сам се брзо прилагодио драго ми је да сам допринео успеху.“

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести