Слађана Дрезгић: Прави изазови тек предстоје

Први део Прве А лиге за ватерполисткиње је одигран, а актулени шампион Војводина има максималан учинак.
Ф. Бакић/ЖВК Војводина
Фото: Ф. Бакић/ЖВК Војводина

Савладан је Партизан (15:8), затим у дербију Црвена звезда (15:12), а сада и екипа Таша 2000 и то више него убедљиво (31:6). Пре овога је одиграна квалификациона фаза за Првенство Србије и ове четири екипе су се избориле да се надмећу у А лиги и да се боре за титулу. Остатак каравана од шест екипа се такмичи у Б лиги.

– Резултат против Таша је био и очекиван, јер оне играју у веома подмлађеном саставу – каже тренер Војводине Слађана Дрезгић. – Овакве утакмице користимо како бисмо пружили прилику млађим девојкама, које имају мању минутажу, да стекну самопоуздање и како бисмо их уклопили у наш систем игре. Задовољна сам почетком сезоне, али прави изазови тек следе.

Дрезгићева каже да још много има да се игра. Следи други турнир Дунав регионалне лиге, који ће се одржати у Сентешу од 10. до 12. децембра, а онда и квалификациони турнир Купа Србије од 17. до 19. децембра. У Регионалној лиги поред Војводине наступају и наши тимови Црвена звезда и Таш, Сентеш из Мађарске, Универзитетски тим Велике Британије, Младост и Јадран из Хрватске, Букурешт из Румуније и Олимпија Кошице из Словачке .

– Гледаћемо да се кроз сусрете на турниру Дунав регионалне лиге што боље припремимо за Куп и надам се да ћемо успети да се домогнемо финала, које се игра 28. децембра, пошто бранимо трофеј. У Регионалној лиги после првог турнира, који је одигран у Бечеју, заузимамо пето место на табели са половичним учинком од две победе и два пораза (победе против Британки и Букурешта, а порази од Младости и Сентеша). Надамо се да ћемо на овом другом турниру, где ће нам ривали бити Црвена звезда, са којом су дуели увек занимљиви и узбудљиви, Таш, Јадран и Кошице, остварати бољи резултат. Са Кошицама се још нисмо састајали, а Јадран донекле познајемо, имамо снимке, па се надам да ћемо бити спремни. Циљ у Регионалној лиги нам је да се нађемо на фајнал сикс турниру и да изборимо полуфинале, које је на програму у априлу или мају месецу идуће године.

Но, сада се све карте бацају на такмичење у домаћем Купу.

- Не могу да кажем да сам баш задовољна што су ове године пропозиције измењене у односу на прошлу, па уместо два имамо један турнир, али како је нама, тако је и осталим екипама. Прошле године је било више дуела и шанси да се дође до финала, сада то није случај. Шест тимова је пријављено, поред Звезде, Партизана, Таша и нас, који играмо у А лиги, требало би да наступе и Валис и Шабац из Б лиге. Наш циљ је финале – закључила је Слађана Дрезгић.

Наставак првенства је у марту следеће године, а тада се настављају и борбе у Регионалној лиги.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести