СНИМАК ТРЕНИНГА МЛАДИХ ВАТЕРПОЛИСТА ПАРТИЗАНА ОБИШАО СРБИЈУ Најтрофејнији клуб на свету а немају ни базен (ВИДЕО)

После снимка на коме полазници школе ватерпола Партизан тренирају у празном базену, огласио се и легендарни ватерполиста
Skrinsot/Instagram profil tegeltijavladan
Фото: Skrinsot/Instagram profil tegeltijavladan

Ватерполо клуб Партизан одувек је био синоним за овај спорт, не само у Србији већ и у региону. Ипак, последњих година клуб нема адекватне услове за тренинг и развој играча. Партизан од 28. јула не може да тренира на Бањици, јер базен није у функцији, па је у нову сезону ушао без матичног пливалишта.

Претходних дана се на мрежама појавио снимак који у потпуности осликава ситуацију у овом познатом клубу. Наиме, тада су полазници ватерполо школе Партизан тренирали у базену без воде?! Тренер је дао знак пиштаљком, а уместо скока у воду и пливања, уследило је трчање са краја на крај базена.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vladan Tegeltija (@tegeltijavladan)

Клуб је недавно апеловао на надлежне да реше поменути проблем.

Поводом овог снимка, који је обишао Србију, контактирали смо и директора ВК Партизан, Николу Куљачу, који је за Телеграф појаснио ситуацију.

Куљача је за Телеграф открио да су представници клуба били на састанку са градоначелником Александром Шапићем (који је данас поднео оставку, али до избора остаје вршилац дужности) и да постоји могућност да ће у наредном периоду овај проблем бити решен.

- Партизан не тренира на Бањици од 26. јула, док је снимак на коме се види да деца трче у празном базену настао пре десетак дана. Базен није у власништву ВК Партизан, већ припада СЦ Вождовац. На састанку са градоначелником договорено је да Партизан добије 130 сати у кварталу за тренинг. Постоји могућност да се мали базен стави у функцију млађих категорија. Први тим је већ почео сезону, играо Еврокуп, али и поред добрих партија није успео да се домогне групне фазе. Дугујем велику захвалност градоначелнику, који је једини позвао и питао за стање у клубу - рекао је Никола Куљача.

За добробит српског ватерпола, било би добро да се овај проблем што пре реши, те да ће нови талас талентованих момака имати све услове за квалитетан тренинг и развој, како би касније на њих и репрезентација Србије могла да се ослони, као што је то било годинама пре.

Подсетимо, ВК Партизан је најтрофејнији српски клуб, а један је и од највећих клубова у Европи. Црно-бели су седам пута били прваци Европе, а 27 пута су били шампиони Србије и 24 пута су освојили Куп Србије.

Међутим, последњих година, услед финансијске кризе, црно-бели су имали знатно слабији ростер. Последњу домаћу титулу освојили су 2018, када су освојили дуплу круну, док је последњи интернационални пехар подигнут 2011. године, када је освојена титула првака Европе.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести