СП: Србија без попуста за Казахстан

СЕГЕДИН: Ватерполисти Србије тријумфално су окончали групну фазу Светског првенства у Мађарској пошто су у последњем мечу Д групе у Сегедину убедљиво савладали Казахстан са 22:3 (4:0, 8:1, 5:0, 5:2).
Ватерполо савез Србије
Фото: Ватерполо савез Србије

И пре овог, својеврсног лакшег тренинга за тим Дејана Савића, било је познато да су "делфини" изборили директан пласман у четвртфинале СП, пошто су у прва два кола тријумфовали против главних конкурената у грипи - САД (17:13) и Аустралије (6:5).

Ривал Србије у четвртфиналу 29. јуна у Будимпешти биће победник дуела осмине финала у ком ће се састати трећепласирана селекције у А групи и другопласирана репрезентација Б групе.

Коначан расплет у овим групама биће познат вечерас.

Полуфинала Светског првенства на програму су 1. јула у Будимпешти, а у истом граду 3. јула ће се играти финале и утакмица за треће место.

Казахстан – Србија  3:22 (0:4, 1:8, 0:5, 2:5)

СЕГЕДИН: Базен Сегед Тисавираг. Гледалаца: 500. Судије: Коломбо (Италија), Тофоли (Бразил). Играч више: Србија 10 (7), Казахстан 4 (0). Два играча више Србија 1 (1). Петерци: Србија 4 (3), Казахстан 1 (1).

КАЗАХСТАН: Махметов, Сој, Пустовалов, Вуксановић 3, Ламајев, Артјук, Шакенов, Бербељук, Ахметов, Шмидер, Касанов, Шонзигитов, Липилин. Селектор Укуманов.

СРБИЈА: Добожанов, Мандић 1, Суботић 1, Ранђеловић 1, Лазић 1, Вицо 3, С.Рашовић 6, Лукић, Јакшић 2, Радуловић 3, Драшовић 3, В.Рашовић 1, Б.Митровић. Селектор: Савић.

Изјаве после утакмице:

- Ми смо на правом путу. Било је добро, оно што смо очекивали добили смо.Било је важно да развијамо контранапад и повећамо ефикасност у реализацији. Идемо даље, имамо сада времена да се припремимо највероватније за Хрватску. Спремићемо се и чекати - рекао је помоћни тренер Предраг Михаиловић.

Друго МВП признање за Страхињу Рашовића:

-Даћу сва индивидулана признаја, само да ми победимо у наредним утакмицама. Играли смо данас од почетка до краја, ниједног момента нисмо стајали. Победили смо на крају, што је било битно за нас, због самопоузадања. Идемо у Будимпешту, четврфинале нас чека, најбитнија утакмица. Сви смо мислима окренути ка томе.Морали смо и екипно и индивидулано да се дигнемо и да се напунимо самопоуздањем пред четвртфинале.

 Срђан Вуксановић, три гола за Казахстан:

- Ово није најбољи показатељ, ови момци могу много више да се боре. Посебно кад имају слободу са оваквим репрезентацијама, да им бар покажу нешто, а нису на крају ништа показали. Надам се да ће у будућности радити више на себи и да неће дозволити да ја као најстарији нешто радим и показујем.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести