СП за ватерполисте: Италија савладала Шпанију и освојила злато, Хрватској бронза

Ватерполисти Италије нови су шамиони света. Кампањини пулени су у финалу потпуно надиграли Шпанију са 10:5.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Италијани су изненађујуће за многе стигли до финала, а онда су у борби за титулу одиграли готово без грешке. На почетку се водила егал борба, код 2:2 Шпанија није успела да реализује петерац. То као да је помело екипу која је у четвртфиналу срушила српске наде о одличју. Италијани су с друге стране заиграли одлично, направили разлику и одржали је до краја меча.

Поред Србије која је освајањем Светске лиге "извадила" визу за Токио, на ОИ су се пласирали и финалисти СП Италија и Шпанија.

Доасадашњи светски прваци Хрвати освојили су бронзану медаљу, пошто су у мечу за треће место савладали су Мађарску са 10:7.

Водиле су ове две екипе егал борбу у већем делу сусрета, али су Хрвати били концентрисанији у завршници и успели су да сломе отпор Мађара.

Успеху Хрвата значајно су допринеле сјајне одбране Бијача.

Коначан пласман: 1. Италија, 2. Шпанија, 3. Хрватска, 4. Мађарска, 5. Србија, 6. Аустралија, 7. Грчка, 8. Немачка, 9. САД, 10. Црна Гора, 11. Јапан, 12. Јужна Африка, 13. Бразил, 14. Казахстан, 15. Кореја, 16. Нови Зеланд.

У женској конкуренцији Американке су у финалу победиле Шпанкиње са 11:6 и освојиле злато. Бронза је припала Аустралији, која је била боља од Мађарске са 10:9.

Коначан пласман: 1. САД, 2. Шпанија, 3. Аустралија, 4. Мађарска, 5. Русија, 6. Италија, 7. Холандија, 8. Грчка, 9. Канада, 10. Казахстан, 11. Кина, 12. Нови Зеланд, 13. Јапан, 14. Јужна Африка, 15. Куба, 16. Кореја.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести