Србија рутински потопила Француску с 13:2

После Црне Горе, ватерполисти Србије су у Супер финалу европа купа рутински савладали и репрезентацију Француске резултатом 13:2, по четвртинама 4:1, 1:1, 5:0, 3:0.
vaterpolo srbija, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Победа српских делфина ни у једном тренутку није долазила у питање и једино су у другој четвртини Французи резултатски парирали нашим момцима, мада више због њиховог опуштања, него зато што је противник тада приказао ишта бољу игру него током остатка меча.

Ово ново такмичење у које ватерполо федерација полаже пуно наде премијерно се одржава у Ријеци и управо нас против домаћина Хрватске очекује несумњиво најтежи испит у наредној утакмици, јер и они имају две побее против истих репрезентација које је и Србија савладала, али су притом остварили бољу гол разлику у тим утакмицама. Победник овог меча иде директно у финале.

Меч између Србије и Хрватске игра се у суботу од 19 часова, док се финални мечеви за медаље играју у недељу, а велико финале је на програму од 20.30 часова.

Е. Д.

Србија – Француска  13:2 (4:1, 1:1, 5:0, 3:0)

РИЈЕКА: Базен на Кантриди, гледалаца: 200, судије: Гомез (Шпанија) и Ахладиотис (Грчка). Играч више: Србија 13 (8), Француска 7 (0). Петерци: Француска 1 (0).
СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић 1, В. Рашовић, Драшовић 1, Ћук 2, Д. Пијетловић 1, Лазић 1, Томић, Јакшић 2, Филиповић 2, Суботић 3, С, Рашовић, Митровић.
ФРАНЦУСКА: Гарсо, Содадије, Оливон, Верну, Кас, Дену, Марино-Верну, Издински 1, Марзуки 1, Дино, Ванпеперстрите, Лепоан, Фонтани.

Савић: Спектакл против Хрвата, ривали, а не непријатељи

Селектор ватерполиста Србије Дејан Савић изјавио је вечерас да очекује спектакл против Хрвата у Ријеци у борби за пласман у финале Европа купа.
"Очекујем спектакл какав је био у Сплиту (меч у групној фази, прим. аут). Последњих година смо заиста велики ривали и о вредностима светског првака не треба да трошим речи. Сигуран сам да ће бити одлична утакмица, надам се фер и кореткна. Ми јесмо велики ривали, али нисмо непријатељи и то треба да се зна", рекао је Савић.

Капитен Филип Филиповић је истакао да је утакмица са Хрватима иста као и свака друга.
"Знамо који нам је циљ и идемо утакмицу по утакмицу. Нема сумње да је Хрватска најквалитетнији ривал у нашој групи. То тражи да у меч уђемо са највецјом могућом одговорношћу  и концентрацијом".

Душан Мандић је рекао да очекује реванш за пораз у Сплиту.
"Сигурни је да ће бити напорно, трећа утакмица у три дана, али како њима тако и нама. Мислим да смо спремни".
Гојко Пијетловић је рекао да екипу очекује најзахтевнија утакмица на турниру.

"Очекујем да буде добра атмосфера као увек и да ћемо овога пута урадити све што договоримо у свлачионици. Штета што нема дан паузе пред овај меч јер би екипе одморније показале много бољу игру, али  покушаћемо да заборавимо на умор".

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести