Србија укњижила две победе на ЕП јуниора

Јуниори Србије одлично су стартовали на Европском првенству које се одржава у Минску.
vaterpolisti srbije juniori
Фото: ВСС

Изабраници селектора Милоша Ћирића забележили су две победе. Најпре су очекивано били бољи од вршњака из Холандије, а потом после преокрета и од Руса.

У првом мечу на шампионату све је било решено већ после неколико минута. Два пута су погодили Бараћ и Вучинић, а у првој четвртини која се завршила са 5:1 у стрелце се уписао и Вићковић. Холанђани су на крају поражени убедљивим резултатом 11:5.

Дуел с Русијом био је друга прича, с обзиром на то да су наши јуниори тек у последњих десетак минута, најпре добром одбраном, успели да преокрену резултат и забележе и други тријумф. Руси су претили пуне три четвртине и на 5,40 минута до краја меча водили су 5:3. Нису успели, међутим, у даљем току утакмице да пробију чврсту одбрану „делфина“ који су низом погодака направили недостижну предност и дошли до коначних 8:5.

Сусрет са Великом Британијом послужиће селектору Ћирићу да испроба разне варијанте пред мечеве одлуке. Данас јуниори Србије имају слободан дан, а потом следи четвртфинале, највероватније против Хрватске, или Шпаније.

К. Б.

Девојке поражене на старту СП у Београду

Фото: ВСС

Светско првенство за јуниорке почело је у Београду на базену „Милан Гале Мушкатировић“, а Србија је доживела пораз на старту. Од наших девојака боље су биле противнице из Шпаније, актуелне првакиње Европе, резултатом 26:4.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести