Српски ватерполисти бољи од Аустралије у Крушевцу

КРУШЕВАЦ: Ватерполо репрезентација Србије савладала је Аустралију 12:8 (3:0, 4:3, 3:2, 2:3) у другој пријатељској утакмици уочи завршног турнира Светске лиге у Москви.
vaterpolisti srbije1, vss
Фото: Ватерполо савез Србије

Србија је јуче у Нишу савладала Аустралију 14:5, а трећи меч одиграће сутра у Крагујевцу.

Србија је до краја друге четвртине доминирала одбраном имала 5:0. Ривали су тек у 13. минуту постигли погодак. Од тог тренутка играло се на махове. Аустралија је некако успевала да држи ритам, али је све зависило од расположења наших играча пре свега ефикасног Филиповића. Пред последњу четвртину Србија је водила 10:5. Тада је дошло до опуштања, Аустралија је смањила на 10:7, пропустила играча више, да би тада Филиповић решио све дилеме.

За разлику од сусрета у Нишу у српском саставу је поред Пијетловића на голу био Добожанов.

„Част ми је што сам поново ту и што играм са сјаним играчима, дајем све од себе и желим да будем и даље у кругу репрезентативних кандидата. није ме било од краја 2014. и зато је разумљиво што сам презадовољан“, рекао је Душан Васић стрелац првог гола на утакмици.

Милош Ћук је додао:

„Уморни смо. И ова утакмица је део тренинга. Верујем да ћемо за Светску лигу бити одморни. Амбијент одличан, организација такође.“

Крушевљани су и као организатори и као навијачи положили испит с највећом оценом. Пуне трибине на отвореном базену у Крушевцу, уз хуманитарну акцију за одељење дечије болнице овог града.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести