Српски ватерполисти се окупили; Филиповић: Без притиска...

БЕОГРАД: Ватерполо репрезентација Србије почела је припреме за напад на одбану титуле у Светској лиги и на Светском првенству предстоћег лета.
dejan savic, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Филип Бакић

Селектору Дејану Савићу на базену Милан Гале Мушкатировић јавила су се 23 играча, међу којима није било повређених Душана Мандића и Страхиње Рашовића.

Олимпијске, светске и европске шампионе прво очекује Завршни турнир Светске лиге у предграђу Москве од 20. до 25. јуна, а 20 дана касније и првенство света у Будимпешти.
Капитен "делфина" Филип Филиповић не жели да ставља терет на екипу пред почетак оба такмичења.

"Ово је почетак нечег новог. Сачекало нас је доста информација и позитивних и, нажалост, негативних. Шта да се ради... Крећемо без притиска, без императива резултата, ова екипа је то заслужила. Видећемо и у којем ћемо саставу играти", рекао је Филиповић.
За Филиповића улога капитена неће бити проблем, али наглашава да не жели да се истиче.

"Увек сматрам да сам само део ове сјајне екипе одличних људи. Пробаћу да се, осим ношења заставице, не истицем баш превише. Имамо искуство, помоћи цемо младима да се уклопе у систем. Када имате у екипи такве играче и лицности као што су Прлаиновић, Пијетловић, Алексић и други улога капитена је лакша", закључио је Филиповић.

Савићу су се јавили: Г. Пијетловић, Б. Митровић, Добожанов, Ристичевић, В. Рашовић, Филиповић, Алексић, Ранђеловић, Драшовић, Д. Пијетловић, Убовић, Тохољ, Лазић, Стојановић, Прлаиновић, Васић, С. Митровић, Суботић, Јакшић, Ћук и Вицо, поред повређених С. Рашовића и Мандића.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести