Стевановић пред Лигу шампиона: Надам се другачијем мечу са Новим Београдом

КРАГУЈЕВАЦ: Тренер ватерполиста Радничког из Крагујевца Урош Стевановић рекао је да је његов тим спреман за Лигу шампиона и да је у сваком мечу циљ победа.
vk-radnicki-novi-beograd-
Фото: КВК Раднички

После шест сезона одсуства, ватерполисти Радничког враћају се у Лигу шампиона, гостовањем Новом Београду, у српском дербију првог кола, који се игра сутра од 19.45 сати на базену "11. април".

"Коначно смо испунили циљ и вратили се у Лигу шампиона после шест година. Амбиције су исте као и прошле сезоне, желимо победу у сваком мечу. Сигуран сам да имамо велики потенцијал, али идемо из утакмице у утакмицу и видећемо колики су нам домети. Лига шампиона ће бити велико искуство не само за клуб, већ и за ватерполисте. Поред Врлића и Ћука немамо играче који су у континуитету играли Лигу шампиона, док за шест јуниорских репрезентативаца ово треба да буде још један искорак у каријери", рекао је Стевановић у најави утакмице.

Пре 10 дана Нови Београд је славио на истом месту у дербију трећег кола домаћег шампионата (18:14), а Крагујевчани су од тада кроз тренинге са Војводином и меч са Шапцем (17:5), покушали да исправе грешке.

"Надам се да ће утакмица са Новим Београдом бити другачија од оне коју смо одиграли у домаћем шампионату. Верујем да можемо да поновимо добру игру из прве четвртине тог меча и у дужем временском периоду. Сигурно је да смо уигранији. Кроз два спаринга са Војводином и меч са Шапцем показали смо напредак и искорак у неким стварима које смо радили на тренингу и надам се да ћемо то показати и у базену", рекао је Стевановић.

Никола Лукић, једна од главних нападачких опција Крагујевчана, сматра да његов тим може до изненађења против фаворизованог „дрим-тима" Новобеограђана.

"Направили смо доста грешака у мечу који смо одиграли са Новим Београдом и у међувремену смо покушали да их исправимо. Ако испоштујемо све тренерске замисли и договор из свлачионице, мислим да можемо да победимо. Надам се проласку на „фајнал-ејт", а после је све могуће. Наша екипа је јако талентована и уз велики рад можемо да догурамо далеко", закључио је Лукић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести