Сукоб навијача Партизана и полиције у Будви

БУДВА: Ватерполо меч између Приморца и Партизана у оквиру регионалне А1 лиге, који је био заказан за вечерас одложен је за сутра због сукоба навијача црно-белих и полиције.
Front navijači Partizana/Fonet/A. Barda
Фото: Фонет/А. Барда/Фронт навијачи Партизана

Како преносе подгоричке Вијести, навијачи Партизана почели су да праве неред на базену "Драган Трифуновић" пре утакмице која је требало да почне у 19.00 сати.

Како наводи лист, група навијача покушала је насилно да уђе на безен и није дозвољавала полицији да буде претресена, након чега је полиција реаговала.

Полиција је брзо реаговала и избацила око 100 присталица црно-белих са базена, а потом је убачен сузавац кроз прозор.

Наводи се и да је једно полицијско возило демолирано, а сломљена су стакла и на спољашњем делу базена.

Утакмица ће се у недељу одиграти без присуства публике.

Око 120 навијача ватерполо клуба "Партизан" који су приступили објекту гдје се одржавала утакмица, одбило је да се подвргне редовном детаљном прегледу заштитара који су обезбеђивали догађај. Осим тога, покушали су насилно да уђу у унутрашњост објекта, па их је будванска полиција упозорила, али су се они оглушили, наведено је у полицијском саопштењу.

Ова група навијача је удаљена са базена после чега су они каменицама гађали објекат и причинили штету и на објекту и на службеном возилу Управе полиције.

Повређен је један полицијски службеник.

Полиција је, како је наведено у саопштењу, употребила законом предвиђена средства принуде, приведено је 25 особа, а упознат је и надлежни државни тужилац.

Танјуг, Фонет 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести