Суперлигa: Друга победа Ватерполиста Војводине

Остварили су оно што су желели ватерполисти Војводине, а то је победа над Нишлијама већом гол-разликом, до које су дошли сломивши отпор ривала у другом полувремену.
Ф. Бакић/Војводина-Наис
Фото: Ф. Бакић/Војводина-Наис

Новосађани су у седмом колу Суперлиге дошли до важних бодова и другог тријумфа ове сезоне, уз један реми и четири пораза. 

Нису, међутим, црвено-бели наговестили да ће се прошетати до победе над Наисом, који до сада нема ниједну. План да се дође до веће разлике није функционисао у првом полувремену, јер су домаћи поред три погођена петерца, промашили два, уз још неколико зицера, а гости су чак и повели на кратко (4:5). Брзо је Воша вратила предност, а имала је и на голу расположеног Гавриловића. 


Са Радничким у четвртфиналу Купа

Војводина ће се за пласман на завршни турнир Купа Србије борити са Радничким у Крагујевцу. Четвртфинални сусрети на програму су 11. децембра, а остали парови су Бањица – Партизан, Шабац – Црвена звезда и Валис – Нови Београд. 


Николов, мајсторијом иза леђа, Радановић два пута, Бурсаћ и Богдановић редом су погађали за коначно осетљивију предност у трећој деоници од пет разлике (13:8). У последњих осам минута домаћи нису смањивали разлику, шта више, само је расла и рутински су завршили посао.

Војводина - Наис 21:12 (3:2, 4:4, 6:2, 8:4)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Раковић Крстоношић, Раковић (Београд). Искључења: Војводина 10, Наис 15. Петерци: Војводина 7 (5). 

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Марић, Богдановић 8, Бурсаћ 4, Тинтор, Брешћански 2, Кончар, Радованлија, Рогач 1, Радановић 5, Николов 1, Ћетковић, Средојевић, Митровић. 

НАИС: И. Лазић, Стаматов, Пошмуга 1, Вуловић 2, Ђорђевић 1, Вујовић, Барбарез, Ковачевић,ћ 1, Милојковић, Шиљ 5, Поги, Барбељук 1, Томић, Д. Лазић 1. 

К. Бугарски  

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести