Суперлига Србије: Војводина гостује на Бањици

Ватерполисти Војводине у другом колу Суперлига гостују на Бањици, где ће им ривал бити актуелни шампион државе – Партизан.
mirel catovic F--F8031
Фото: Мирел Ћатовић, фото: Ф. Бакић

Утакмица се игра у среду (11. априла) од 20 часова. Оба тима забележила су победе у првом колу, Новосађани су савладали Ваљево, а Београђани Раднички. У овом дуелу улога фаворита је на страни Партизана и с тим се слаже и тренер Војводине Дарко Билић.

„Партизан је најјачи клуб у нашој земљи, а то су показали и освајањем националног купа, те играма у Регионалној А1 лиги и Лиги шампиона. Управо им је играње у Лиги шампиона предност у односу на све нас. Као и ми имају екипу састављену од младих играча, који листом наступају за репрезенттаивне селекције, а тројица играча су били и део А селекције, која је сада играла у Ријеци на Суперфиналу Европа купа. Они су фаворити против нас, играју на свом базену, где увек дају и више од 100 посто, али уколико будемо играли паметно и испоштујемо све оно што смо вежбали у минулом периоду онда можемо да им парирамо. Уколико им допустимо да наметну свој стил и ритам игре, онда на Бањици немамо шта да тражимо“, казао је Билић.

Војводина је од страта сезоне десеткована повредама и игра с фондом од десетак играча. Стару повреду обновио је и искусни Мирел Ћатовић, али се вратио и биће у саставу за дуел с Партизаном, само је питање колико ће моћи да пружи после паузе.

„Спремали смо се за дуел с Партизаном, познајемо их одлично. Наши играчи с њиховим већ годинама наступају у репрезенттаивним селекцијама. Први пут од када наступам за први тим Војводине могу да кажем да имамо шансу да победимо Партизан на Бањици, а да ли ћемо у томе и успети зависи од тога да ли ћемо играти како знамо“, рекао је Ћатовић.

С тим се сложио и Кристијан Шулц.

„Добро се познајемо и ако се будемо придржавали наших договора и будемо дисциплиновани имамо озбиљну шансу и да славимо“, истакао је Шулц.

Г. Маленовић

Данашњи програм

Партизан – Војводина      (20)

Ваљево – Црвена звезда (19)

Шабац – Наис                   (20)

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести