Суперлига Србије за ватерполисте: Воша гостује у Нишу

Ватерполисти Војводине у среду су убедљиво поражени од Црвене звезде у свом базену у оквиру 6. кола Суперлиге Србије (5:16), а већ их сутра очекује још један тежак меч.
kristijan sulc filip bakic
Фото: Кристијан Шулц, фото: Ф. Бакић

Изабраници Дарка Билића у Нишу ће покушати да поправе утисак и забележе важну победу. Звезда им је нанела први пораз ове сезоне и мало их удаљила од борбе за титулу. Додуше није још све изгубљено.

„Можда је дуел са Звездом било наше најлошије издање ове сезоне. Предали смо се после првог дела и зато је и био тај резултат на крају. Можда то није реална слика односа снага, али Звезда је била болја у свим сегментима игре. Мораћемо што пре да исправимо неке грешке. Сада нас очекује још једна тешка утакмица. Већ сам више пута рекао да је за нас сваки дуел тежак. Некада играмо добор, некада лоше, али то је саставни део спорта. Сплетом околности екипа коју сада имамо на располагању је таква да не можемо да кажемо да је фаворит ни против једног тима – рекао је Билић.

Кристијан Шулц је био један  од бољих у редовима Војводине.

„Некако смо чудно отворили утакмицу против Звезде. Иако нас није ишло правили смо и недопустиве грешке. Црена звезда је таква екипа да ће то да казни и они су и казнили сваку нашу грешку и у првој и у другој четвртини. Онда смо покушали да се на силу вратимо и то је погоршало и одбрану и напад и доживели смо прави колапс. Нисмо могли ни физички, ни психички да се вратимо у утакмицу. Сада нас очекује важан дуел у Нишу. Морамо да се опоравимо, немамо баш добре резултате тамо ове године. Забележили смо реми и пораз, надам се да ћемо успети да смогнемо снаге, победимо и да се вратимо у борбу за титулу“, рекао је Шулц.

Утакмица између Ниша и Војводине игра се сутра од 20 часова на базену Чаир.

Г. Маленовић

Програм

Суперлига Србије

Петак

Партизан – Земун (20)

Субота

Ваљево – Раднички (20)

Наис – Војводина (20)

Црвена звезда - Шабац (18.15)

Жене, пласман од 1. до 4. Места

Петак

Црвена звезда - Сента (19)

Субота

Палилула - Војводина (20.30)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести