Суперлига Србије за ватерполисте: Вошин јак отпор Звезди

БЕОГРАД: Поражени су на почетку домаћег првенства ватерполисти Војводине, али се Црвена звезда није баш прошетала до тријумфа у првом колу.
v
Фото: Nikola Bursać pet puta zatresao mrežu Beograđana/ Dnevnik (F. Bakić)

Новосађани су у црвено–белом дербију добро парирали фаворизованом домаћину, који је до краја морао да гледа преко рамена и стрепи за резултат. Екипа са Слане баре повела је само на почетку голом Николова (0:1), да би потом била у заостатку, али се враћала у егал. После доста неефикасне прве четвртине, оба тима су се разиграла, али је Звезда имала иницијативу па је била и три гола у предности (5:2).

Серијом 3-0, са два поготка Бурсаћа и једним Рогача, Воша је у трећој деоници изједначила (5:5).

До краја није успела поново да поравна резултат, али је стално била за петама Београђанима и није им допуштала да направе већу разлику и мирније стигну до тријумфа.

Половином последње четвртине Богдановић је довео Новосађане поново на гол заостатка (10:9), али је Звезда, не тако лако, затресла мрежу гостију за коначних 11:9, па у преостала три минута ниједна страна није успела да упише погодак.

Већ у суботу Војводина у другом колу дочекује Партизан од 18 часова на Сланој бари.

К. Б.

Црвена звезда – Војводина 11:9 (1:1, 4:2, 4:4, 2:2)

БЕОГРАД: Базен 25. мај МГМ, гледалаца: 100, судије: Путниковић (Београд), Виријевић (Зрењанин).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Ђурђић 2, Марковић 1, Суботић 3, Милојевић, Пјешивац 2, Басара 1, Рађен, Цветковић, Тртовић, Радовић 2, Алексић, Смиљевић.

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Митровић, Богдановић 1, Бурсаћ 5, Тинтор, Фролов, Прекогачић, Радованлија, Рогач 1, Радановић 1, Николов 1, Биочанин, Попадић, Ћетковић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести