Суперлига: Воша вечерас (21) с Пролетером игра утакмицу сезоне

НОВИ САД/ЗРЕЊАНИН: Ватерполисти Војводине вечерас од 21 сат гостују у Зрењанину, где ће с Пролетером одиграти меч 6. кола Суперлиге Србије.
v
Фото: Vaterpoliste Vojvodine samo pobeda može pomeriti s dna tabele/VK Vojvodina

За Новосађане је то утакмица сезоне, јер их само победа може померити са дна табеле. Тренутно су претпоследњи са само једним бодом из пет утакмица. Изабраници Мирослава Бајина су победили Зрењанинце са 10:8 у првом дуелу ове сезоне и то на првом турниру Регионалне А1 лиге одиграном у Новом Саду.

– Ово је за нас најважнији меч, екипа Пролетера нам не лежи и тренутно нисмо баш у најбољој форми, али идемо у Зрењанин по победу. Једино нам је она важна – казао је тренер Војводине Мирослав Бајин.

Он се осврнуо и на управо завршени други трунир Регионалне лиге, који су Новосађани одиграли у Ријеци. План је био да се тамо забележе две победе и по могућству реми, али се Војводина кући вратила са победом, ремијем и поразом. После два одиграна турнира Новосађани су трећи на табели са три победе, ремијем и поразом.

– Отишли смо у Ријеку на дан прве утакмице и тако уморни смо први дуел и најбоље одиграли. Савладали смо Задар (19:7). У другом дуелу смо пробали да изненадимо Приморје, екипу која је састављена да освоји ово такмичење. Они су се знатно појачали пред ову сезону и управо су та појачања и однела превагу у утакмици са нама. Додуше, имали смо прилику да их стигнемо, чак и преломимо меч, али је и срећа била на њиховој страни тако да су на крају заслужено победили (17:12). Седамнаест примљених голова није био реалан однос, јер сам ја извршио много измена и пружио прилику играчима са мањом минутажом – казао је Бајин.

Пораз је, казао је Бајин, утицао и на учинак у трећој утакмици против ПОШК–а.

– Тај дуел смо требали да добијемо, али смо у њега ушли нервозно што је у наставку резултирало правом драмом, па се утакмица завршила ремијем (14:14). Сусрет је обиловала искључењима тако да сам ја на крају остао сам на клупи са голманом.

Згуснут календар довео је до тога да убрзо по повратку из Ријеке Војводина мора поново да одигра значајан сусрет.

– Морамо добро да се фокусирамо и усмеримо на дуел са Пролетером како бисмо могли да се надамо освајању сва три бода у Зрењанину – закључио је Бајин.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести