Светска лига: Савић објавио списак играча за дуел са Румунима

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић саопштио је списак играча за наредну утакмицу са Румунијом у првом колу Светске лиге, у којој брани титулу.
dejan savic FF--7212
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Ватерполисти Србије играју у уторак 14. новембра од 19 часова у Зрењанину против Румуније, утакмицу првог кола Светске лиге.

Како је саопштио Ватерполо савез Србије, Савић је позвао играче који су на Светском првенству у Будимпешти освојили бронзану медаљу, а из тог тима једино ће изостати повређени Стефан Митровић, кога ће заменити Страхиња Рашовић.

„Желимо да играмо са јаким саставом јер још није познат домаћин такмичења, па је могуће да и најбољи другопласирани састав буде учесник завршног турнира. Знамо Румунију, нама је најважније да се окупимо, први пут после августа и добро обавимо тренинге и утакмицу“, рекао је Савић.

На списку су: Гојко Пијетловић, Душан Мандић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Милош Ћук, Душко Пијетловић, Немања Убовић, Милан Алексић, Никола Јакшић, Филип Филиповић, Андрија Прлаиновић, Страхиња Рашовић и Бранислав Митровић.

Екипа ће се окупити дан пре утакмице и тренираће у базену Завода за спорт у Кошутњаку, а у Зрењанин ће отпутовати на дан утакмице. Србија је петоструки узастопни освајач Светске лиге, а то такмичење освајала је 11 пута.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести