Светска лига: Србија гостује у Подгорици

Ватерполисти Србије у оквиру Светске лиге сутра гостују у Подгорици, где ће у оквиру 5. кола А групе одиграти дуел са Црном Гором.
srbija crna gora
Фото: fb wpolome

Утакмица ће се играти на новом затвореном базену СЦ „Морача“. Овај меч одлучиће која ће се репрезентација пласирати на завршни турнир такмичења.

Селектор Србије, Дејан Савић очекује сјајан меч на новом базену СЦ "Морача".

"Тај турнир, због близине Европског првенства, може да се искористи и за припрему за најбитније такмичење ове сезоне. Очекујем озбиљан и добар ватерполо, две екипе које се добро познају. Уживаће, не само играчи и тренери, већ и гледаоци. Нема фаворита, обе селекције желе победу, ту није питање домаћег терена већ тренутног припремног момента. Мотива неће фалити јер то су шампиони и њима не треба мотивација", рекао је Савић, a објавио је сајт црногорског савеза.

Он је негирао да је Србија дошла у ослабљеном саставу, наводећи да увек игра у најјачем саставу.

Према речима српског репрезентативца Николе Јакшића, обе селекције даће свој максимум.

"Ми ћемо дати све од себе, па нека победи бољи",рекао је Јакшић.

Селектор Црне Горе, Владимир Гојковић казао је да је то утакмица која увијек изазива велику пажњу.

"Обе селекције желе пласман на финални турнир, ми ћемо тражити пролаз даље кроз ту утакмицу. Нема право нико да каже да је бољи од Србије, али играмо пред својим највијачима. Циљ нам је да дођемо до победе. Тако ћемо се поставити и сутра. Србији недостаје неколико играча који су изнели терет последњих година, који су носили игру. Играју момци који су носиоци игре у еуролигашким екипама и заслужују респект. Пробаћемо да играмо са изузетном одбраном, то је циљ и из тога све долази лакше. Тако се постављамо и тако радимо, хоћемо ли то успети у утакмици, надам се да хоћемо", казао је Гојковић.

Капитен Драшко Бргуљан казао је да ће то бити прави дерби, наводећи да долази екипа која је годинама најбоља у свету.

"Долази у саставу који је нешто промењен, али Србија у којем год саставу да буде иде на највећи пласман. Очекује нас тешка утакмица. Желимо на завршни турнир, као и Србија, тиме утакмица добија још више на значају", казао је Бргуљан.

Црна Гора је на старту такмичења поражена од Србије у Нишу 7:4, док је у другом колу била боља од Румуније 13:2. Србија је добила и оба дуела са Румунијом 12:3 и 14:7.

Дуел Црне Горе и Србије игра се од 18 сати.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести