Светска лига: Србија победила Италију, следећи САД

РУЗА: Ватерполо репрезентација Србије остварила је и другу победу на завршном турниру Светске лиге, пошто је данас у 2. колу А групе савладала Италију са 13:7.
branislav mitrovic FB--7931
Фото: Бранислав Митровић, Дневник (Ф. Бакић)

Иако се налазе на почетку припрема наши момци пружили су одличну игру и Италијане надигали у свим сегментима. Дозволили су им да само почетком друге четвртине изједначе на 2:2, а онда је уследила серија голова капитена Филиповића, Ћука и Убовића да се покаже прави однос снага. У трећој четвртини Србија је повела са 8:4, а онда је ривал искористио мали пад у игри делфина, па је са минусом од три гола ушао у последњу деоницу. Али, одличне одбране нашег голманског тандема Бранислав Митровић - Гојко Пијетловић, као и одлична игра читавог нашег тима испред гола учинили су Италијане веома нервозним. Неколико пута су и провоцирали, али су наши ватерполисти остали мирни.

Тако је у подследњој четврзини играла само Србија. Два брза гола Филиповића и Суботића, уз неколико одличних одбрана с играчем више и ефектна завршница нашег капитена, а онда тачка на меч у последњим секундама Алексића за убедљив тријумф.

Милан Алексић је по завршетку меча је рекао да је утакмица била добра.

„Посебно сам задовољан игром одличне одбане. Напад је касније дошао сам по себи. Нико није очекивао да у овом тренутку припрема, када напорно радимо можемо овако да одиграмо“, казао је Алексић.

Лоших ствари и није било?

„Било је, то ми знамо, али мислим да смо све Савићеве задатке испунили.“

Варнице у води током другог дела утакмице?

„Уобичајено, сметала им је мало велика разлика, али се све спортски завршило. Сада нас чекају Американци. Физички ће бити тешко, имају нови састав али очекујем и победу и напредак у игри“, рекао је Алексић.

Радомир Драшовић није скривао велико задовољство због добре игре и победе.

„Презадовољан сам овом игром којом смо успели да декласирамо Италију. Понаљам да ми је драго што сам ту да, имам прилику да играм са оваквим шампионима. Пуно ми је срце“, истакао је Драшовић

На реду су Американци?

„Изузетно су спремни, нису досли да буду лак залогај иако немају доста играча. Видело се то против Италије. Чека нас веома тешка утакмица“, закључио је Драшовић.

Србија у четвртак у 3. колу, од 16.20 сати, игра против САД.

Г. М.

Србија - Италија 13:7 (2:1, 3:2, 4:3, 4:1)

РУЗА: Дворац водених спортова. Гледалаца 300. Судије:Буч (Шпанија), Хоџерс (Аустралија). Играч више: Србија 8 (5), Италија 12 (5). Два играча више: Србија 2 (2).

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Суботић 1, Рашовић, Ранђеловић, Ћук 1, Д. Пијетловић 3, Убовић 1, Алексић 1, Драшовић, Филиповић 4, Прлаиновић 1, С. Митровић 1, Б. Митровић.

ИТАЛИЈА: Де Лунго, Ди Фулвио, Гито, Фиљоли 1, Мирарчи, Велото, Нора 1, Гало, Ренцутом Бодегас 1, Аикарди 4, Бертло, Воларевић.

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести