Светска лига у ватерполу: Србија победила Аустралију

Неколико минута пре почетка прве утакмице Србије на финалном турниру Светске лиге, који се одржава у Београду, почела је да пада киша, а током прве четвртине дуела “делфина” са Аустралијом, ођекивали су громови изнад Ташмајдана.
mitrovic, vss
Фото: Стефан Митровић, фото: ВСС

По правилима због безбедности организатор је донео одлуку о получасовном прекиду. После готово сат времена неизвесности, одлучено је да меч буде настављен.

После прве четвртине “кенгури” су имали вођство 5:4, а оно је у уводним минутима износило и три гола разлике (3:0). Ипак, у наставку громови су севали из руку наших ватерполиста, уследио је преокрет и сигурна победа Србије.

Друга четвртина показала се кључном. Одбрана Србије је одлично финкционисала, у потпуности су заустављени на­лети Аустралијанаца.

Вицо је изједначио, а Стефан Митровић по први пут на утакмици довео Србију у вођство (6:5). Уследила је серија промашаја на обе стране, а Рашовић је постигао и трећи погодак у овој деоници. На почетку наредне, треће четвртине, Митровић је погодио за плус три (8:5). Аустралијанци су узвратили, али до краја меча Србија је одржавала вођство и стигла до планираних бодова.

Фото: Андрија Прлаиновић и Виктор Јеленић, фото: ВСС

За најбољег играча утакмице Србија - Аустралија проглашен је Андрија Прлаиновић. Поклон му је предао председник ВСС Виктор Јеленић.

Д. Кн.

АустралијаСрбија  8:12 (5:4, 0:3, 3:4, 0:1)

БЕОГРАД: Базен Ташмајдан. Судије: Ставридис (Грчка) и Таксидо (Шпанија). Играч више: Аустралија 9 (5), Србија 6 (4). Два играча више Аустралија 1 (0). Петерци Србија 2 (1).

АУСТРАЛИЈА: Денерлеј, Кембел 2, Форд 1, Кајес, Пауер 2, Лахлан, Роач, Јангер 1, Брукс, Пут, Хојден 2, Едвардс, Хрисантос. Селектор: Фатовић.

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 1, С. Рашовић 1, Ранђеловић, Ћук 1, Д. Пијетловић, Вицо 1, Алексић 1, Јакшић, Филиповић 2, Прлаиновић 3, С. Митровић 2, Б.Митровић. Селектор: Савић.

Фото: Филип Филиповић, фото: ВСС

Савић: Пробудиле су нас муње

Селектор Дејан Савић није био задовољан игром одбране са играчем мање:

- Ако тако будемо играли против Хрватске они ће, као квалитетна екипа знати то да искористе. Пробудиле су нас муње после лошег почетка и са бољом одбраном и контрама заслужено победили.

Капитен Филип Филиповић је рекао:

- Лош почетак, морамо доста да поправимо. Али, када се све сабере и види пта се све догађало могу да будем задовољан и игром и резултатом.

Андрија Прлаиновић се осврнуо на Хрватску:

- Чека нас највећи ривал, ми смо две најбоље екипе на свету. Мислим да ће бити орави спектакл и пуне трибине и надам се успеху.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести