Светски куп: „Делфини” циљају Лос Анђелес

Квалификациони турнири Светског купа за ватерполисте почињу данас у Подгорици и Загребу и играју се до 12. марта. Србија ће са Аустралијом, Грчком, Шпанијом, Грузијом и Црном Гором играти у Подгорици, док ће Хрватска, Италија, Мађарска, Француска, САД и Јапан играти у Загребу.
mandic, vss aleksandar krupanic
Фото: Dušan Mandić, foto: VSS/Aleksandra Krupanič

Селектор Урош Стевановић одредио је списак играча који ће пробати да изборе једно од три места која воде на финални турнир у Лос Анђелесу, у јуну. Учествоваће по три најбоље селекције из група у Подгорици и Загребу, односно две екипе из Дивизије 2.

У Подгорици ће играти: Бранислав Митровић (Вашаш),  Владимир Мишовић (Црвена звезда), Немања Убовић (Ференцварош), Небојша Тохољ (Шабац), Ђорђе Лазић (Бреша), Сава Ранђеловић (Вашаш), Радомир Драшовић (Нови Београд), Немања Станојевић (Раднички), Страхиња Рашовић (Нови Београд), Никола Лукић (Раднички), Марко Радуловић (Нови Београд),  Душан Мандић (Нови Београд), Виктор Рашовић (Нови Београд), Филип Јанковић (Раднички), Ђорђе Вучинић (Нови Београд), Вук Милојевић (Црвена звезда), Марко Димитријевић (Партизан). У стручном штабу су: Урош Стевановић (савезни селектор), Стефан Ћирић, Дарко Билић, Милош Остојић, Жарко Петровић (тренери), Владимир Радовић (физиотерапеут), др Иван Марјановић (лекар), Дајана Зоретић (физичка припрема).

Србији су потребне три победе за пласман на финални турнир.

– Нама су сви ривали јаки и са таквим ставом треба да приступамо сваком мечу и такмичењу. Знамо шта нас чека. Битан је пласман у Подгорици због укрштања. Радимо, хоћемо да будемо бољи него прошле године. Подгорица ће дати неке одговоре, али и после ње, без обзира како се прође, чека нас велики рад – казао је Душан Мандић, један од најискуснијих у редовима „делфина”.

Г. Маленовић

 

 

Распоред наших

 

Данас

Аустралија – Србија   (15.30)

 

Петак

Србија – Грчка (19.30)

 

Субота

Црна Гора – Србија    (17.30)

 

Недеља

Шпанија – Србија      (19.30)

 

14. март

Грузија – Србија        (17.30)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести