ТРИГЛАВ РЛ: Добар отпор Новосађана

Нису успели ватерполисти Војводине да направе изненађење и савладају Соларис у 8. колу Триглав регионалне А2.
Marko Radulović (s loptom) u napadu na gol Šibenčana  foto: R. Hadžić
Фото: Марко Радуловић (с лоптом) у нападу на гол Шибенчана  фото: Р. Хаџић

Новосађани су прижељкивали да на Сланој бари у последњем мечу у години нанесу екипи из Шибеника тек други пораз ове сезоне. Пружили су, међутим, изабраници Дарка Билића одличан отпор фавориту.

Одважно су Новосађани ушли укоштац с екипом из Шибеника и одличном одбраном, са стандардно расположеним голманом Филиповићем, заустављали су налете гостију. Искористила је Војводина играча више и контру је одлично завршио Радуловић за вођство од 2:1. У том тренутку су Шибеничани схватили да нема места опуштању и преко распуцаног Ерака који је везао три гола, преокренули су и на полувреме отишли са предношћу од 5:2.

Серију гостију од 5:0 коначно је пред крај треће прекинуо Прекогачић (6:3). Успевали су домаћи да нађу пут до гола противника, смањили су на два разлике (7:5), а исто су учинили и минут и по до краја (10:8). Ранђић је у последњем минуту приближио Вошу на гол заостатка (10:9), али су се гости потрудили да се њихова победа не доведе у питање.

К. Б.

Војводина — Соларис 9:10 (1:1, 1:4, 3:3, 4:2)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Матијевић (Загреб), Путниковић (Београд). Играч више: Војводина 11 (5), Соларис 9 (2).

ВОЈВОДИНА: Филиповић (11 одбрана), Шиман, Маринковић, Абела, Тинтор, Васин 1, Прекогачић 1, Ћатовић, Ранђић 4, Тубић 1, Петковић, Арнуш, Ристић, Радуловић 2. Тренер: Билић.

СОЛАРИС: Шпарада (6 одбрана), Маленица, Комадина 1, Штркаљ 1, Беговић, Ерак 3, Влаховић 1, Пелицарић, Бушелић, Булат 1, Ибрахимпашић, Копрчина 1, Јукић, Крековић 2. Тренер: Крековић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести