Турнир регионалне А1 лиге у НС: Бурсаћ решио дерби

Војводина - Пролетер 11:10 (3:3, 2:6, 2:2, 4:2)
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

Поготком на 49 секунди до краја утакмице Никола Бурсаћ донео је тријумф Војводини, која се поштено намучила да до њега дође у војвођанском дербију против Пролетера.

У неизвесном сусрету трећег кола првог турнира Регионалне А1 лиге ватерполисти из Новог Сада стигли су до друге победе, иако су само у два наврата водили, последњи пут и поменутим голом који им је донео радост.

Зрењанинци су и у трећем међусобном сусрету ове сезоне остали кратких рукава. По њима се, међутим, није могло видети да су јуче већ одиграли једну утакмицу, у којој су ремизирали са Земуном (8:8). Воша је од почетка вијала резултат, а повела је само једном, у првом полувремену (3:2). Пропуштала је доста прилика, поготово са играчем више. Трудила се да преокрене, али јој није полазило за руком. У преломним тренуцима, када је победа заиста доведена у питање (9:10), преко Богдановића, на нешто мање од два минута и Бурсаћа у последњем нападу, домаћи су решили утакмицу.

Воша y суботу игра против Задра (18:50) а у недељу са Земуном (11.50).

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Абрамовић (Котор) и Матијевић (Загреб). Искључења: Војводина 12, Пролетер 15. Петерци: Пролетер 3 (3).

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Марић, Богдановић 4, Бурсаћ 3, Тинтор, Кончар, Радованлија, Рогач 2, Радановић 1, Николов 1, Ћетковић, Средојевић, Митровић .

ПРОЛЕТЕР: Шанталаб, Чабрило 1, Париводић, Љубеновић 1, Рончевић, Илић 3, Митровић 2, Ћатовић 2, Јањић, Босић 1, Матковић, Лалић, Сретковић, Марић.

К. Бугарски

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести