У финалу Фајнал-фора РЛ Југ и Јадран

У финалу овогодишњег Фајнал-фора Регионалне лиге за ватерполисте играће Европски првак и бранилац трофеја Југ и Јадран из Херцег Новог.
Ватерполо Фото: архива Дневника
Фото: Dnevnik.rs

Дубровчани су у свом базену, где се одиграва завршни турнир, убедљиво савладали Партизан са 18:4 (3:1, 6:3, 3:0, 6:0). Југ је од почетка до краја меча држао конце игре у својим рукама и сигурно стигли до тријумфа. Најефикаснији код Дубровчана били су Хавијер Гарсија и Фелипе пероне са по три гола, а код Партизана су по два поготка постигли Михајло Репановић и Радомир Драшовић.

Новљани су, такође, лако изашли на крај са загребачком Младости и славили са 14:10 (4:0, 4:2, 5:4, 1:4). Јадран је после прве две четвртине већ имао предност од 8:2, тако да је у другом делу могао мирно да приведе сусрет крају. Најефикаснији код Новљана био је Денис Маркулов са пет погодака, док су код Загрепчана по четири поготка постигли Андрија Влаховић и Франко Лазић.

Пошто се меч за треће место не игра, пласман поражених полуфиналиста одређује се на основу пласмана у лигашком делу првенства, у коме је Партизан био четврти, док је Младост трећа.

Финале је на програму сутра од 19.30 часова.

Г. М.

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести