УЧИНАК СРПСКИХ КЛУБОВА У ЕВРОПСКОМ ВАТЕРПОЛО НАДМЕТАЊУ: Победа Новог Београда и Шапца, пораз Звезде

У другом колу Лиге шампиона у А групи Нови Београд је победио Брешу са 13:8, а Црвена звезда у Ц групи је поражена од ФТЦ–а за који игра Душан Мандић 16:6. Шабац је на старту ТОП 16 фазе Еврокупа победио Приморје са 10:8.
1
Фото: Никола Јакшић (Нови Београд), Фото: ВК Нови Београд

Теже од очекиваног, а без болесног Вучинића и повређеног Пијетловића Нови Београд је успео да у дербију кола савлада Брешу. Одличан је био почетак Новог Београда који је повео са 3:0. Бреша се није предавала и успела је да одржи корак у другој четвртини. Само једном је Бреша изједначила на 8:8, али је Лукић обезбедио минималну предност пред завршних осам минута. У том делу је играо само Нови Београд и на крају стигао до важних бодова.

Ференцварош није дозволио изненађење у дуелу са Црвеном звездом. Звезда је, без првог бека Марковића, била равноправна само у првој четвртини (3:3). После гола Суботића из петерца за 4:3, Ференцварош је појачао одбрану. Уследила је серија 4:0 и плус три после две четвртине за Мађаре. Гости су се разиграли у трећем периоду и новом серијом стигли до недостижне предности.


Резултати Лиге шампиона

А група: Стеауа – Сабадељ 8:11, Бреша – Нови Београд 8:13. Пласман: Нови Београд 6, Сабадељ 4, Бреша 2, Стеауа 0. Б група: Динамо Тбилиси – Олимпијакос 6:19, Југ – Про реко 7:14. Пласман: Про реко 6, Олимпијакос 5, Југ 1, Динамо 0. Ц група: Јадран (ХН) – Јадран (С) 10:11, Црвена звезда – ФТЦ 6:16. Пласман: Ференцварош и Јадран С, 6, Јадран ХН и Црвена звезда 0. Д група: Вуљагмени – Барселонета 11:12, Шпандау – Марсељ 13:10. Пласман: Барселонета 6, Марсеј и Шпандау 3, Вуљагмени 0.


Шапчани су се у Еврокупу играли са нервима навијача. На крају су, сјајном игром у последњој четвртини савладали на свом базену ријечко Приморје. Пуне три четвртине домачину ништа није полазило за руком. Губили су 0:2, 2:6, 4:8 и пораз је био на прагу, али у последњих осам минута су заиграли како знају и са расположеним Огњеном Стојановићем на челу стигли до очекиваног тријумфа. У другој утакмици у групи БВСЦ је победио Хановер 10:9.

Г. М.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести