Ватерполиста Душан Мандић одвео Нови Београд у полуфинале ЛШ

БЕОГРАД: Фантастичном игром и убедљивом победом ватерполисти Новог Београда елиминисали су шампиона Француске, екипу Марсеља и апсолутно заслужено се пласирали међу четири најбоље екипе Европе, први пут од оснивања клуба.
v
Фото: Tanjug/ T. Valič, arhiva

Новобеограђани су славили са 16:10 (5:4, 4:2, 3:1, 4:3) у мечу у коме су у потпуности контролисали дешавања у базену и водили од првог до последњег минута.

Тренер Новог Београда Игор Милановић помало изненађујуће је на старту поверење указао младом голману Жоау Педру Фернандешу, а сјајни Бразилац му је узвратио феноменалним одбранама, зауставио је чак 16 шутева, чиме је давао додатну сигурност веома чврстој одбрани српског тима.

Такође, Марсељ није имао решења за прошлогидшњег МВП-ија Фајнал-ејта и капитена Новог Београда, Душана Мандића, који је решетао мрежу из свих позиција. По коначан исход био је кључан финиш друге и као и трећа деоница. Новобеограђани су на најлепши могу начин отишли на полувреме, голом Василија Мартиновића на самом истеку друге четвртине, а онда је на сцену ступио сјајни Душан Мандић.

Постигао је три атрактивна гола, у његовом стилу из велике удаљености, а Нови Београд је стекао чак шест голова предности и тиме дефинитивно решио питање победника.

Мандић је био најефикаснији актер у домаћем тиму са пет голова, шутирајући без промашај, док је код Марсеја бољи од осталих био наш интернационалац Андрија Плаиновић такође са пет погодака.

Нови Београд ће у полуфиналу завршног турнира Лиге шампиона играти против екипе Бреше која је у четвртфиналу била боља од Хановера, а тај меч на програму је сутра са почетком у 18.30 минута.

Вучинић и Гогов: Дуел против Марсеља није био лак

Првотимци Новобеограђана Ђорђе Вучинић и Драшко Гогов су на конференцији за медије после меча истакли су да дуел против Марсеља није био толико лак колико резултат говори.

Целу утакмицу смо се жестоко борили, рекао је Вучинић и потом додао:

Марсеј је тврд противник, али изагарали смо до краја и дали све од себе. Презадвољни смо што смо у полуфиналу и сада идемо корак по корак. Надамо се најбољем, констатовао је Вучинић.

О дуелу са Брешом у полуфиналу који је на програму у петак од 18 сати и 30 минута на базену “11. април” Вучинић је рекао:

“Уз дужно поштовање према играчима Марсеља, Бреша је квалитетнији противник и зато не смемо да имамо грешке које смо правили у четвртфиналу. Није све било савршено и морамо што пре да се фокусирамо на наредну утакмицу. Биће и физички и психички исцрпљујуће, али шта је ту је. Меч против Бреше је најбитнија утакмица у сезони или једна од најбитнијих. Даћемо се од себе да уђемо у финале”.

Драшко Гогов је нагласио да је меч са Марсељом био изузетно физички захтеван, јер је француски шампион атлетски веома моћна екипа.

“Победом против Марсеља још ништа нисмо урадили. Знамо шта је наш циљ. Покушаћемо да се одморимо и што боље спремимо за Брешу. Надамо се да ће исход бити исти”.

За пласман у финале, Гогов сматра да ће бити пресудно то ко ће се физички боље опоравити.

Бреша је врхунска екипа, прошле године су били шампиони Италије, ове године им је за мало измакла титула у домаћем првенству. Физички су невероватно спремна екипа, изузетно организована и добро вођена. Играли смо против њих два пута ове сезоне. Једном је било нерешено, једном смо победили. Показали смо да нису непобедиви. Морамо да приступимо, још озбиљније него у дуелу са Марсељом и мислим да ће на крају пресудити ко се физички буде боље опоравио до полуфиналне утакмице, закључио је Гогов.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести