Ватерполисти Војводине сезону завршили на шестом месту

Ватерполисти Војводине сезону су завршили на шестом месту у Суперлиги Србије, у којој је шампионски пехар подигао Нови Бероград. У борби за пету позицију и место у Еврокупу бољи од њих били су играчи Црвене звезде (17:10, 10:4).
с
Фото: Ф. Бакић

– Црвена звезда је била фаворит и оправдала је ту улогу. У првом делу прве утакмице у Београду имали смо неку шансу, али недостатак концентрације и превелика жеља довели су до тога да нисмо успели да одржимо прикључак током читавог меча. И у том, а посебно у другом дуелу на нашем базену били смо десетковани. Екипа је подмлађена на односу на почетак сезоне, тако да ако тако гледамо онда морамо да буду задовољни урађеним – рекао је тренер Војводине Мирослав Бајин.

Војводина је у сезону ушла с много оптимизма, жељна да покуша да помрси конце некој од јачих екипа из домаћег прванства.

– Почели смо сезону са амбицијама да помрсимо рачуне неким од пет екипа, које су се пласирале на првих пет места на крају шампионата. Покушали смо, али у томе нисмо успели. На почетку сезоне сам се и надао бољем пласману, али онда у сам у јануару видео да уколико се неке ствари не промене нећемо да се пласирамо ни међу шест екипа. Нисам дозволио да сезону одведемо на неки други колосек и на крају смо успели да изборимо место међу шест екипа.

Новосађани су од старта сезоне имали проблема са играчким кадром, а и жеље и хтења неких играча нису се поклапали са циљевима стручног штаба.


Пропуштена шанса у Регионалној лиги

Новосађани су, као један од циљева пред почетак сезоне, зацртали и прелазак из А1 у Премијер регионалну лигу. Како је сезоне одмицала Војводина је била у врху, али је на крају пропустила шансу да се пласира у елиту.

– Шансу нисмо успели да искористимо, завршили смо на трећем месту, а требало је да се пласирамо међу прве две екипе. Једноставно довољан је један играч да помрси договоре из свлачионице и да све падне у воду. Јако ми је жао осталих момака који су све време изгарали – додао је Бајин.


– Од старта смо имали много повређених и болесних, али и играча који нису имали прави приступ. Рус Фролов је дошао повређеног рамена, иако је рекао да није. На крају, санирање те повреде коштало нас је више него његова плата и нисмо могли да рачунамо на њега. Због повреде дисциплине већ у јануару морали смо да се растанемо са првим голманом Гавриловићем, док Бурсаћ није испунио очекивања, а уз то правио је инциденте и ширио негативну енергију, што више нисам могао да толеришем. Ћетковић је због незалагања изгубио место, Николов због повреде, Попадић је пропустио много тренинга, а Брешћански је три пута имао корону, па повреде.

Како је истакао Бајин неки играчи морају да промене одређене ствари уколико желе да играју ватерполо.

– Једноставно, неке ствари нисам могао да трпим код појединих играча, који су били носиоци игре. Да су се неке ствари од почетка одвијале другачије и да сам неке ствари од почетка другачије поставио не бисмо сада причали о шестом месту.  Сезона је била дуга, веома напорна и турбулентна, одиграли смо много утакмица. Имајући све ово у виду, ту смо где нам је и место. Војводина има веома младу екипу, која тек треба да се докаже – закључио је Бајин.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести