Ватерполисте Пролетера у марту очекује време расплета

Након пет одиграних кола за пласман од седмог до десетог места ватерполисти Пролетера налазе се 9. месту на табели Суперлиге, које их води у бараж за опстанак у лиги.
Д. Петровић/Капитен Пролетера Лука Босић
Фото: Д. Петровић/Капитен Пролетера Лука Босић

Остало је још једно коло до краја мини-лиге. Тренутно Валис из Ваљева заузима седмо место са 12 бодова, осми је Наис са 7, девети је Пролетер са 5, а последњи је Земун са једним бодом.

У последњем колу (12. март) Пролетер дочекује Земун, а Валис Наис. Уколико победе домаће екипе, што би било реално, Пролетер би са осме позиције отишао у плеј-оф и одмерио снаге са првопласираним Новим Београдом. Уколико, ипак, Зрењанинци остану девети играће бараж за опстанак у лиги са другопласираном екипом из А1 лиге.

– Нажалост, нисмо успели да победимо Валис на свом базену и дошли смо у ситуацију да зависимо од других. Сви се надамо да ће се у последњем колу доигравања догодити реалан сценарио и да ћемо доспети на осму позицију. Сматрам да имамо квалитета и да ћемо на крају остварити приоритетни циљ,  опстанак у Суперлиги – рекао је капитен ВК Пролетер Лука Босић.

Ватерполистима Пролетера следи трећи турнир Регионалне А1 лиге у Крању (3–6. март), а потом и последње коло мини-лиге.

Текст и фото: Д. Петровић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести