Ватерполисти Бечеја 3. новембра стартују у Првој А лиги Србије

Ватерполисти Бечеја направили су у минулој сезони завеслај више и од 3. новембра такмичиће се у Првој А лиги Србије.
goran krstonosic becej
Фото: Горан Крстоношић, фото: Дневник

Тиме је остварен први циљ актуелног руководства, које има намеру да до 2020. године, кад се обележава седам деценија играња ватерпола у Бечеју, врати у српску елиту.

„Идемо завеслај по завеслај. Имамо млад састав, време ради за нас и реалност је да напредујемо. Радимо од 1. августа, вратили смо неколико наших играча и једва чекамо да почне првенствена трка. Одиграли смо и пар контролних утакмица, против кикиндског ЖАК-а, јуниорске репрезентације Швајцарске, која је предвођена нашим Радославом Молдовановим била на припремама у Бечеју, новосадским Дунавом и суперлигашем Војводином. Новост је да ја коначно нећу носити капицу, већ ћу имати у рукама диригентску палицу. Ускоро ћу полагати за тренерску лиценцу, а до тада ће екипу водити Борис Терзић“, рекао је председник клуба и нови тренер Бечејаца Горан Крстоношић, који тако наставља истим путем као и његов отац Александар. 

У клуб су се вратила четворица бивших чланова, Владимир Коровљев (ЖАК), Стефан Томићевић (Пољска), Владимир Цветић (Мађарска) и Александар Чавић (Турска), из суботичког Спартака стигли су Лука Вучковић, Лука Катић и Милијан Ћурчин, а са Новог Зеланда је млади голман Бенџамин Бен Гудвин. Из лањског састава су: голман Жолт Бушић и играчи Игор Афанасијев, Небојша Велимиров, Јован Живков Андричин, Никола Јовић, Никола Крстоношић, Владимир Купрешак, Виктор Месарош и Стефан Наћук.

„Освежили смо и ојачали екипу, али нисмо успели да ангажујемо центра. Због тога ћемо морати да играмо тактички другачије од осталих, а то првенствено подразумева изузетну физичку спрему. Мислим да ћемо одговорити задатку“, оптимиста је Крстоношић. 

Премијерни наступ у каравану А прволигаша Бечејци ће имати у Обреновцу, а пред својим навијачима недељу дана касније (10. новембра) угостиће новосадски Дунав. Првенствена трка се наставља до 15 децембра утакмицама против Старог Града у Београду, Земуна код куће, а онда следа два гостовања у Београда, против истоимене екипе на Ташмајдану и Бањице у пливалишту истоименог базена. После паузе због божићних и новогодишњих празника, наставља се првенствена трка, а момци са Тисе у последњој утакмици првог круга, 26. јануара 2019. године, дочекују београдски ТАШ. Лигашки део Прве А лиге завршава се 16. марта идуће године.   

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести