Ватерполисти НБГД у сјајном амбијенту победили Шпандау

БЕОГРАД: Ватерполо клуб Нови Београд такмичарски и организационо у потпуности је спреман за домаћинство Фајнал-ејта Лиге шампиона, пошто је вечерас у последњем колу Б групе, у сјајном амбијенту отвореног базена Спортског центра "11. април", савладао Шпандау 13:8 (7:3, 1:2, 4:2, 1:1).
vaterpolo pix
Фото: Pixabay.com

За ту прилику изграђене су монтажне трибине, капацитета око 3.000 места, постављени су и нови рефлектори и нема сумње да ће из Београда у свет бити послата најлепша слика, а да ће љубитељи ватерпола моћи да уживају.

Када је реч о дуелу са Берлинцима, Новобеограђани су већ у првој четвртини стекли четири гола предности, што им је омогићило да меч рутински приведу крају у своју корист.

Најефикаснији у победничком табору био је Душко Пијетловић са три поготка, док су се по два пута у листу стрелаца уписали Ангелос Влахопулос, Никола Јакшић, Алваро Гранадос и Страхиња Рашовић.

На финалном турниру Лиге шампиона, од 31. маја до 3. јуна, осим Новог Београда учествоваће још Бреша, Ференцварош, Југ, Барселонета, Про Реко, Олимпијакос и Вуљагмени.

Титулу брани италијански Про еко, који је прошле сезоне у финалу савладао Нови Београд после бољег извођења петераца.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести