Ватерполисти Шапца први пут у историји освојили Куп Србије

Ватерполисти Шапца први пут у историји освојили су Куп Србије, пошто су у финалу завршног турнира у Зрењанину савладали Раднички из Крагујевца са 10:9 (2:2, 2:2, 4:1, 2:4).
vaterpolisti sapca, vss
Фото: Ватерполисти Шапца, фото: ВСС

Шапчани су у полуфиналу били бољи од Партизана са 14:10, док је Раднички надиграо Наис са 8:5.

Две четвртине екипе су биле изједначене. Раднички је успевао да се одржи у игри користећи и слабу реализацију играча више противника. После великог одмора разиграо се Шабац и направио серију од 4:0. Два пута је погодио Вучинић, па Рогач и Велкић. Раднички је код минус један имао двојицу играча више, код минус два је остао без искљученог Томашевића и то је било тешко да се надокнади. Крајем четвртине Жулум је смањо на 8:5.

Борбени Крагујевачни су у последњих осам минута, иако без првог центра, заиграли одлично. Гусаров и Радованлија су смањили на 8:7, али је Рогач са двојицом играча више погодио за плус два. Раднички је преко мнаића поново дошао на „минус 1“, да би 81 скеунду пре краја Тохољ решио утакмицу - 10:8. На 20 секунди до краја Раднички је постигао гол  за минималан пораз 9:10.

Медаље играчима Радничког предао је генерални секретар ВСС Немања Маријан, Шапцу градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, а пехар капитену Шапца Гојку Пијетловићу председник ВСС Виктор Јеленић.

Фото: Гојко Пијетловић и Виктор Јеленић, фото: ВСС

„Честитам Шапцу, заслужено су освојили куп. Били су бољи, водили читаву утакмицу. Имали смо пад у трећој четвртини и касније нисмо успели да их стигнемо. Велико искуство за нас, за екипу чији је просек 19 година. Бићемо бољи. Шабац пуно улаже у ватерполо и заслужио је победу у овом такмичењу“, рекао је тренер Радничког Урош Стевановић.

Тренер Шапчана Миодраг Мировић је истакао:

„Није било лако, очекивано тешка утакмица. Имали смо дан за припрему. Честитам екипи, дали су последњи атом снаге и испалтило нам се.“

РадничкиШабац 9:10 (2:2, 2:2, 1:4, 4:2)

ЗРЕЊАНИН: Градски базен, судије: Раковић и Путниковић. Играч више: Шабац 14 (4), Раднички 10 (5). Два играча више: Шабац 1 (1), Раднички 2 (1).

РАДНИЧКИ: Добожанов, Митровић, Станојевић, Ганић, Радованлија 1, Танасијевић, Панић, Жулум 3, Васић, Гусаров 4, Манић 1, Томашевић, Ђерковић, Пљеванчић. Тренер: Стевановић.

ШАБАЦ: Пијетловић, Ераковић, Марковић 1, Репановић, Тохољ 1, Велкић 1, Рогач 2, Лукић 1, Јанковић, Вучинић 4, Боловић, Илић, Вукадиновић, Васовић. Тренер: Мировић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести