Ватерполисти Србије почели припреме пред квалификциони турнир за Светски куп

КРАГУЈЕВАЦ: Ватерполо репрезентација Србије одржала је вечерас први тренинг на базену у Крагујевцу у оквиру припрема пред одлазак на квалификациони турнир Светског купа, који се одржава од 08. до 14. марта у Подгорици.
Ватерполо савез Србије
Фото: Ватерполо савез Србије

Изабраницима селектора Уроша Стевановића ово је друго окупљање у новом саставу. Пре припрема у Крагујевцу, снаге су одмерили са ватерполистима Америке и Шпаније крајем прошле године у Америци.

На припремама и првом тренингу у Крагујевцу је изостао једино капитен Никола Јакшић, коме клуб Нови Београд није дозволио да тренира са репрезентацијом, уз образложење да му је после залечене повреде боље да тренира са својим клубом.

Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић, који је присуствовао првом тренингу у Крагујевцу, истако је да репрезентација свакако жали због изостанка Јакшића на овим припремама, али да се нада да ће се ускоро придружити саиграчима.

“Почеле су припреме за Светско првенство које нам је најважније ове године, а које ће се одржати у јулу у Фукуоки у Јапану. Имамо пре тога квалификације у Подгорици за финални турнир Светског купа. Играчи су спремни, али жао нам је што капитен Никола Јакшић није са нама пошто му клуб није дозволио да додје на припреме али видећемо, полако, битно је да се прикључи касније.”- рекао је Јеленић и додао да су амбиције репрезентације највиши пласман на Светском првенству.

Према речима селектора Уроша Стевановића, који је именован у октобру прошле године, ватерполисте очекују велика такмичења у наредном периоду. Прво званично такмичење ове године биће у Подгорици од 8 марта.

“Ово је први тренинг у Крагујевцу, бићемо три дана сами а онда нам долази репрезентација Грузије, са њима ћемо имати три тренинга. Седмог марта путујемо у Подгорицу  на Светски куп где ћемо играти са репрезентацијама Аустралије, Црне Горе, Грчке, Шпаније и Грузије. Циљ нам је пласман у прве три екипе и да изборимо место на финалном турниру, на коме прва два места доносе  пласман на Светско првенство.”- рекао је селектор Стевановић,

који је на припреме позвао: Бранислава Митровића(Вашаш), Лазара Добожанова(Раднички), Владимира Мишовића(Црвена Звезда), Павла Гавриловића(Шабац), Немању Убовића(Ференцварош), Небојшу Тохоља (Шабац), Ђорђа Лазића(Бреша), Николу Јакшића(Нови Београд), Саву Ранђеловића(Вашаш), Радомира Драшовића(Нови Београд), Немању Станојевића(Раднички), Петра Јакшића(Партизан), Страхињу Рашовића(Нови Београд), Николу Лукића(Раднички), Марка Радуловића(Нови Београд), Николу Којића(без клуба), Душана Мандића(Нови Београд), Виктора Рашовића(Нови Београд), Филипа Јанковића(Раднички), Ђорђа Вучинића(Нови Београд), Вука Милојевића(Црвена Звезда), Марка Димитријевића(Партизан).

Ватерполисти Немања Убовић и Страхиња Рашовић пренели су задовољство целог тима због нових такмичења која их очекују за репрезентацију.

“Мислим да су сви јако мотивисани да покажемо да је прошло лето у Будимпешти и Сплиту била једна лоша епизода и да се вратимо на место које нама припрада. Имаћемо пар дана да јако тренирамо и да се уиграмо како би се добро спремили за Светски куп. Распоред нам је такав да играмо три дана за редом што ће можда бити и најтежи испит за нас јер нас очекују узастопне утакмице са Грчком, Црном Гором и Шпанијом. У овом тренутку за нас су сви противници јаки, не можемо да кажемо ко је слабији а ко јачи и идемо утакмицу по утакмицу да одиграмо најбоље што можемо,” истакао је Немања Убовић.

“Ово нам је друго окупљање у новом саставу и изузетно сам срећан што смо се окупили и сви једва чекамо да играмо за репрезентацију и да се спремамо за оне утакмице које нам предстоје. Очекује нас један јак турнир у Подгорици против Грчке, Шпаније, Црне Горе, Грузије и Аустралије. Сјајна провера за нас, имамо и времена да се припремимо за то и да наступимо у Подгорици онако како треба. Ми се сви знамо годинама и доста нас игра српску лигу а ово је прилика да се још више упознамо и сједнимо.”- рекао је Страхиња Рашовић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести