Ватерполисти Србије с петорицом дебитаната против Словачке

БЕОГРАД: Ватерполо репрезентација Србије отпутовала је у Братиславу, где ће сутра од 18 сати играти против Словачке у трећем колу групе Светске лиге.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

На списку су Милан Булајић (Партизан), Владимир Мишовић (Црвена звезда), Радомир Драшовић (Нови Београд), Петар Томић (Нови Београд), Алекса Нешић (Партизан), Немања Вицо (Партизан), Петар Велкић (Партизан), Гаврил Суботић (Црвена звезда), Василије Мартиновић (Нови Београд), Драшко Гогов (Нови Београд), Никола Лукић (Раднички), Ђорђе Вучинић (Нови Београд) и Вук Милојевић (Црвена звезда).

Селектор Дејан Савић одредио је подмлађен састав, а прилику ће добити петорицу дебитаната, двојица голмана Мишовић и Булајић, бек Нешић, затим Мартиновић и Милојевић.

Велика је ствар дебитовати за репрезентацију. Успеси у јуниорској селекцији су једно, ово је нешто сасвим друго. Знамо да немамо право на опуштање, морамо да покажемо да и овакав састав Србије има вредност. Урадићемо све да оправдамо поверење, каже голман Црвене звезде Владимир Мишовић, ове сезоне један од најбољих у црвено-белом табору.

Слично размишља и Василије Мартиновић, члан Новог Београда.

Максимум ништа друго. Не знам Словаке, али знам да морамо да одиграмо најбоље што можемо да покажемо да нисмо случајно позвани. Време ради за нас и морамо да искористимо сваку прилику да потврдимо квалитет, рекао је Мартиновић.

У првом колу Србија је била боља од Италије 12:9, док је Словачка затим поражена од "азура" 22:4.

Србија и Италија иду даље на финални турнир европског дела овог такмичења, који ће бити одржан крајем априла.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести