Ватерполисти Србије савладали Словачку у Бечеју

БЕЧЕЈ:Иако у подмлађеном саставу, Србија је на маестралан начин с максималним бројем бодова окончала лигашки део 16. циклуса Светске лиге.
becej vaterpolo epreyentacija, v jankov
Фото: Dnevnik.rs

Србија - Словачка   11:2   (3:0, 3:1, 2:1, 3:0)

БЕЧЕЈ: Пливалиште затвореног базена ОСЦ „Ђорђе Предин Баџа“. Гледалаца: 600. Судије: Влахо Радићевић (Хрватска) и Леван Беришвили (Грузија). Играч више: Србија 4(2), Словачка 6(0). Петерци: Србија -, Словачка 1(1)

СРБИЈА: Ристићевић (5 одбрана), С. Рашовић 1, В. Рашовић 1, Лазић 1, Суботић 2, Томић 1, Драшовић 2, Тохољ 2, Јакшић, Рогач, Стојановић 1, Јанковић, Добожанов (8 одбрана).

СЛОВАЧКА: Хоферика (6 одбрана), Видумански1, Затович, Баран, Урадник, П. Ткач, Фурман, М. Ткач 1(1), Мартановић, Митрук, Биелик, Ветерник.

Последња жртва била је селекција Словачке, коју су младићи селектора Дејана Савића победили резултатом 11:2.

Импресионирала је сигурна игра наше селекције у фази одбране, што је спутало Словаке да се размахну. Није да нису покушавали, али су им голмани Димитрије Ристићевић и Лазар Добожанов спустили рампу. То их је толико деконцентрисало да су, чак, девет пута погодили оквир гола, према два шута у стативу наших. Први гол су постигли из петерца, а други, уједнои последњи, после 17,5 мита игре.

У нападу наше селекције је од самог почетка, гола Ђорђа Лазића, све функционисало према договору. Било је изврсних акција, атрактивних проигравања и лепих голова, али је погодак Петра Томића био најефектнији, јер се лопта, после његовог „пројектила“ одбила од пречке и закопрцала у мрежи за 9:2.

Бечејска публика је показала да је добар познаваоц игре у води и сваки успешан потез пропраћен је аплаузом. Уосталом, зажелели су се квалитетних репрезентативних утакмица, јер још од 2001. године нису имали прилику да прате игре „ванземаљаца“ у свом граду.

„У овој утакмици је било битно да подмлађени састав покаже вољни моменат, да им је стало до репрезентације, да се боре и оправдају позив у најбољу селекцију. Сада нам предстији учешће на Завршном турниру Светске лиге у Москви, који ће бити у функцији припема за оно што нас очекује после, а то је Светски шампионат у Будимпешти“, рекао нам је селектор Дејан Савић и додао: „Следи нам пут у Торино и утакмица „Трофеја Матија Аверса“ против најуспешнијег европског клуба Про Река. Овом тиму прикључиће се Сава Ранђеловић, као и тројица чланова клуба из Ђенове, Филип Филиповић, Душко Пјетловић и Душан Мандић“.

Бечејци су били посебно задовољни што је њихов суграђанин Лазар Добожанов оправдао позив у најбољу селекцију. Одбранио је Добожанов укупно осам лопти, а у последњој четвртини, када се разбранио, пет шутева.

„Пружила ми се шанса пред суграђанима и морао сам да оправдам њихова очекивања. Био је то мој додадтни мотив да оправдам позив у најбољу селекцију. Драго ми је да смо убедљиво победили и да је бечејка публика имала шта да види, без обзира што смо играли у подмлађеном саставу. Уосталом, Србија у ватерполу увек мора да игра на победу“ , јасан је млади Лазар Добожанов.                                

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести