Ватерполисти Србије се реванширали Црној Гори, пети у СЛ

СТРАЗБУР: Ватерполисти Србије освојили су пето место на завршном турниру Светске лиге, пошто су у Стразбуру победили селекцију Црне Горе 8:6 (2:0, 1:2, 2:1, 3:3).
v
Фото: Tanjug/ Video arhiva

Најефикаснији у селекцији Србије био је Ђорђе Вучинић са три гола. По једном у стрелце уписали су се Вук Милојевић, Никола Лукић, Василије Мартиновић, Огњен Стојановић и и Марко Радуловић.

У пораженој екипи најбољи је био Душан Матковић са три гола. Србија се овом победом реванширала Црној Гори за пораз у групној фази такмичења. Црна Гора је тада у првом колу групе А победила Србију 16:8.

Србија је одиграла одличну одбрану у првој четвртини, коју је добила резултатом 2:0. Црногорски ватерполисти су у другој четвртини стигли до изједначења, али је Србија прво полувреме добила 3:2.

Наши ватерполисти су заиграли ангажованије у трећој четвртини, а у последњи део меча ушли су с вођством од 5:3. Србија је у последњој четвртини задржала предност и заслужено је стигла до победе.

Аустралија је освојила седмо место, пошто је победила Канаду 13:9. Француска и Шпанија ће се борити од 18 сати за треће место, док ће у финалу од 20 часова играти САД и Италија.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести