Ватерполисти стигли у Рузу, где у уторак почињу одбрану трофеја Светске лиге

Ватерполо репрезентација Србије полетела је у раним јутарњим часовима у недељу за Русију, а актуелни освајачи овог такмичења јуче су стигли и да прошетају главним градом Москвом.
vaterpolisti srbije
Фото: Ватерполо савез Србије
На предлог стручног штаба играчи су провели, по лепом времену неколико дивних сати у главном граду Русије. Обишли су Црвени Трг и остале околне знаменитости да би се после подне упутили у Рузу, која је неких 80 километара удаљена од Москве и где ће сутра почети финални турнир Светске лиге. Србија ће играти у групи са Италијом, Казахстаном и Сједињеним Америчким Државама. У другој групи су Јапан, Русија, Хрватска и Аустралија.
Реч је о малом месту а хотел Лес Ресорт подсећа на хотел у којем су пре три године били играчи на ФИНА купу у Алма Ати, Комлекс кућа чине Лес Ресорт, зеленило, терени.
У тиму неће бити повређеног Мандића који је у Београду тренирао код Владе Вујасиновића. Страхиња Рашовић се одлично опоравља. У тиму нема Јакшића, шансу је добио Драшовић.
"Ми у Рузи почињемо операцију Токио. Светска лига је добар турнир и циљ је да покажемо оно најбоље што можемо у овом тренутку. Не оптерећујемо се резултатом. Тек треба да избрусимо форму за Светско првенство у Будимпешти", казао је селектор Дејан Савић.
Први меч Србија игра у уторак од 16 сати и 40 минута по локалном времену, против селекције Казахстана. Дан касније од 17 и 20 екипа селектора Дејана Савића играће против Италије, док ће се у четвртак, такође од 17 сати и 20 минута, састати са селекцијом САД.
 
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести