Ватерполисти сутра стартују на Универзијади

Универзитетска ватерполо репрезентација Србије је у среду ујутру отпутовала на такмичење које ће се одржати у кинеском Тајпеју од 18. до 31. августа.
univerzitetska vatrepolo reprezentacija srbije, vss
Фото: Универзитетска ватреполо репрезентација, фото: Ватерполо савез Србије

Наши ватерполисти ће надметање по групама отворити сутра утакмицом са Јужном Африком, 20. августа следи дерби са Мађарском, а прву фазу такмичења окончаће 21. августа мечом са Канадом.

За ватерполо тим Србије на овогодишњој Универзијади наступиће: Ђорђе Лазић, Димитрије Ристичевић, Лазар Добожанов, Немања Вицо, Радомир Драшовић, Никола Јакшић, Сава Ранђеловић, Виктор Рашовић, Огњен Стојановић, Душан Васић, Гаврил Суботић, Страхиња Рашовић и Филип Радојевић. Савезни селектор је Дејан Савић, тренери Урош Стевановић, Жарко Петровић и Стефан Чирић, физиотерапеут Влада Радовић и лекар др Иван Маријановић.

Радомир Драшовић који са Филипом Радојевићем играо на управо завршеном Светском јуниорском првенству је пре пута истакао:

„Велики су мотив и жеља да се докажем у сенирској подмлађеној екипи. Само пола дана одмора а после тога Радојевић и ја смо спремни дошли на припреме. Велика је част што нас воде Савић и његов стручни стаб. Донеће доста тога у игри. Не змамо саставе, али Мађари ће сигурно бити јаки као ривал, Русија је скоро комплетна. Максимално ћемо прићи свакој утакмици. Идемо на највиши пласман, а свака медаља је успех.

Гаврил Суботић је овог лета освојио Светску лигу у Рузи.

„Долазак Савића даје озбиљност читавој причи, а нама млађима додатни мотив за доказивање. Имамо добар тим, покривен на свим местима. Радојевић и Драшовић су сигурно уморни, Јакшић, Рашовић и Ранђеловић су имали напорно Светско првенство, тако да ћемо ми остали да у почетку више повучемо физички. Знам Мађаре из јуниорских дана, биће тешка утакмица у групи“, казао је Суботић пре одласка у кинески Тајпеј.

 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести