Ватерполисти Војводине гостују код Црвене звезде

Ватерполисти Војводине у оквиру другог кола Регионалне А2 лиге гостују у Београду код Црвене звезде.
radoslav filipovic FB--4286 (1)
Фото: Радослав Филиповић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

У првом колу обе екипе су забележиле победе, а у овај дерби оба тима улазе пуна оптимизма и жеље за победом. Прошлог викенда била је пауза због надметања у калификацијама за Лигу шампиона, где је учествовала и Црвена звезда, али није успела да се пласира у групну фазу овог такмичења после двомеча са Сабадељом. Тако ће изабраници Дејана Савића наставити такмичење у Евро купу. Ту паузу Војводина је искористила како би се што боље припремила за овај дерби. Изабраници Владимира Цукића су поред тренинга спаринговали и са ријечким Приморјем које им је било у гостима.

Тренер Војводине Владимир Цукић је рекао да му је жао што Црвена звезда није успела да се пласира у Лигу шампиона и пожелео им срећу у Евро купу.

„И ова утакмица, као и претходне између Црвене звезде и Војводине, биће прави дерби. Од својих играча очекујем да испоштују договоре, а надам се врло квалитетном мечу у којем неће недостајати мотивације са обе стране. Све у свему очекујем леп спортски спектакл и пуне трибине“, рекао је Цукић.

Капитен Марко Ћук је истакао да у овај дерби Црвена звезда улази са одиграних више квалитетних сусрета.

„Црвена звезда је одиграла више квалитетних утакмица од нас у претходно периоду, јер су учествовали у кваификацијама за Лигу шампиона и у бољем су такмичарском ритму од нас. Али, ми у овај дуел улазимо одморнији. До сада је било много спекулација на тему ко има бољи састав, а ова утакмица биће прва провера да се види колико ко може да пружи. Сваки дерби са собом носи велики мотив и оно што могу да тврдим је да га са наше стране неће мањкати“, казао је Ћук.

Голман Радослав Филиповић је био кратак:

„Шта знамо и желимо показаћемо у базену у Београду”.

Екипа Војводине у сусрету са Звездом биће комплетна, а утакмица се игра сутра од 18.30 часова на базену “Милан Гале Мушкатировић”.

Г. Маленовић

Сутрашњи програм

Регионална А1 лига

Будва – Приморје (18)

Јадран (ХН) – ПОШК (19)

Морнар – Приорац (20.30)

Регионална А2 лига

Црвена звезда – Војводина (18.30)

Задар – Ваљево (19)

Соларис – Наис (20.15)

Катаро – Медвешчак (20.30)

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести