Ватерполисти Војводине гостују Новом Београду: Скупо продати кожу

У одложеној утакмици 1. кола Суперлиге Србије, за пласма од 1. до 6. места, ватерполисти Војводина вечерас гостују Новом Београду од 21.15 часова.
с
Фото: ВК Војводина/Никола Богдановић

Новосађани су у суботу у оквиру 2. кола поражени у свом базену од Црвене звезде (10:19). Резултат можда и није прави однос снага ова два клуба, али Београђани су оправдали улогу фаворита, иако су се Новосађани трудили да што боље парирају. Донекле су то успели у првој и трећој деоници.

– После дужег времена одиграли смо утакмицу у пуном саставу, а реалан однос снага ове две екипе није такав како крајњи резултат показује. Пресудила је друга четвртина, у којој смо примили чак седам голова, а пад игре десио се и у четвртом периоду, што је учесник Лиге шампиона искористио и одлепио се. Они имају 15 играча у ротацији – осврнуо се на последњи дуел Никола Богдановић, стрелац шест голова Звезди.

Војводину у наредних неколико дана очекују два тешка гостовања. Већ вечерас је дуел са Новим Београдом, а у суботу је ривал Партизан. Новосађани су у првом делу сезоне у свом базену поражени од Новог Београда (6:18).

– Против Новог Београда идемо да што скупље продамо кожу. Потрудићемо се да се надмећемо са њима, да у покажемо све оно што радимо на тренинзима и да извучемо што бољи резултат – казао је Богдановић.

Тренер Новобеограђана Дејан Јововић очекује добар меч, који ће послужити као одлична припрема за изазове који следе.

– У дуелу са Војводином треба да покажемо да смо шампионска екипа, да једноставно схватимо да је небитно ко нам је ривал и да свако треба да да максимум. Војводина је слабији ривал, али та утакмица добро ће да нам дође да се што боље припремимо за утакмице са шампионом Радничким и оним у Лиги шампиона, али и за завршницу домаћег првенства и регионалне лиге – нагласио је Јововић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести