ВАТЕРПОЛИСТИ ВОЈВОДИНЕ нису успели да ВРАТЕ "БРЕЈК": Пролетер поново био бољи у Суперлиги

Ватерполисти Војводине нису успели да врате "брејк" и савладају екипу Пролетера у другом делеу сезоне у Суперлиги Србије. Наиме, Зрењанинци су као и у Новом Саду у првом делу, опет били бољи од Војводине, овога пута у свом базену са 16:13.
s
Фото: Урош Калинић, фото: Ф: Бакић

Боље је Пролетер отворио утакмицу и повео са 3:0, успели су Новосађани головима Марка Бошковића да смање на 3:2, али је Данило Чабрило у финишу првог дела доено предност од два разлике Пролетеру (4:2). Војводина је два пута у другој деоници успевала да дође на "минус један" (4:3, 5:4), али не и да изједначи. Пролетер је у другом делу друге четвртине поново успео да се одлепи на три разлике поготком Алексе Митровића и поведе са 7:4, а у финишу и са 8:5 преко Чабрила. То је и било све што су играчи Војводине успели да ураде, јер у наредне две четвртине Пролетер је контролисао игру. После предности од 9:6 уследила је серија од 3:0 Зрењанинаца за убедљиву предност од 12:6. Покушали су Новосађани у последњој деоници да надокнаде велики заостатак, али нису имали довољно снаге, па су на крају само успели да ублаже пораз.

Г. Маленовић

Пролетер – Војводина 16:13 (4:2, 4:3, 4:2, 4:6)

ЗРЕЊАНИН: Базен Југ, гледалаца: 100, судије: Прлић и Путниковић (обојица Београд). Искључења Пролетер 13, Војводина 10. Петерци: Пролетер 2, Војводина 2.

ПРОЛЕТЕР: Шанталаб, Чабрило 4, Стојчић 1, Љубеновић 2, Берков, Илић 1, Митровић 2, Ћатовић, Ћорић 2, Томићевић, Матковић, Лалић, Средојевић, Андрејевић 4.

ВОЈВОДИНА: Пајковић, Марић 1, Каралић, Јановић, Тинтор, Баштрица, М. Бошковић 3, Радованлија 1, Калинић 3, Брешћански 2, Л. Бошковић 3, Вујковић, Слијепчевић, Блажевић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести