Ватерполисти Војводине полусезону завршили на петом месту

НОВИ САД: Ватерполисти Војводине завршили су полусезону победом против Наиса (11:6) у Суперлиги. Новосађани су тако оверили пето место на табели с учинком од пет тријумфа и четири пораза.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Воша је три од четири пораза уписала на старту такмичења када је имала веома тежак распоред. После прве утакмице против Земуна, где су црвено-бели славили (12:7), дочекали су их дуели с јаким екипама Шапца, Радничког и Новог Београда. Након тога уследиле су три везане победе, а затим и два дуела с Црвеном звездом у првенству и Купу. Новосађани су изгубили оба сусрета, а онда су декласирали Наис и тако оверили пето место.

- Против Нишлија на почетку смо наметнули ритам и тако дошли до предности. Млада смо екипа, момци су се опустили и зато смо до полувремена имали неизвесну утакмицу – осврнуо се на меч с Наисом тренер Војводине Дарко Билић.

Стратег игре Новосађана потом је говорио и о учинку екипе у  полусезони.

- Ово је био неки наш максимум с обзиром на тежак распоред у почетку. Имали смо добре утакмице и против фаворизованих тимова, као што је била последња са Звездом, као и она са Шапцем у нашем базену, а нисмо се обрукали ни против Новог Београда и Радничког у гостима. Надам се да ће нас у другом делу здравље послужити, пошто смо овај део изгурали “на мишиће”. Морам да будем задовољан учинком момака и оним што су пружили у ситуацији у каквој смо се нашли.

Вошу сада очекује краћи одмор и већ после Нове године враћају се редовним активностима.

- Немамо времена за неку паузу, нити нам је потребна, пошто је наша екипа јако млада и само нас тренинзи могу довести на неки бољи и јачи ниво. Док траје првенство не можемо да радимо на индивидуалним стварима које фале већини. Пауза ће нам јако добро доћи да пробамо све да подигнемо на још виши ниво и зашто да не пробамо да угрозимо некога из велике четворке.

Што се тиче промена у играчком кадру, Билић каже да ће велико појачање за његову екипу бити повратак повређених играча.

- Најбитније је да нам се опораве Михајло Биочанин, који је одиграо само две-три утакмице и наш најбољи играч, капитен Милош Максимовић. Ове године отишли су нам неки играчи на које смо рачунали, па се надам да ћемо успети да доведемо адекватне замене. Искрено,то ће бити тешко у овој ситуацији, јер није прелазни рок. Пробаћемо да ангажујемо некога на бековској позицији или на страни, јер смо ту танки – подвукао је Билић.

С обзиром на то да је Војводина у четвртфиналу Купа испала од Црвене звезде, остало јој само да се фокусира на првенство. Новосађани су се победом над Наисом учврстили на петој позицији и сада имају само три бода мање у односу на четвртопласирани Шабац. Уколико Воша настави са добрим партијама и у другом делу сезоне, реално је да је видимо међу четири најбоље екипе у Србији.

С. Рудакијевић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести