Ватерполисти Војводине “потопили” Бањицу 19:5 (7:1, 6:2, 1:0, 5:2)

НОВИ САД: Ватерполости Војводине убедљиво су победили екипу Бањице у седмом колу Суперлиге. Новосађани су од старта важили за фаворита и то су оправдали.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Домаћини су сусрет практично решили већ у првом полувремену када су стекли велику разлику и млади тим гостију није имао никакве шансе да се врати у игру.

Новосађани су одмах на старту показали да су много бољи противник у базену. Постигли су чак седам голова (два из петерца) и тако најавили убедљиву победу. У другој деоници су успели да дођу чак и до двоцифрене предности (12:2), након чега је већ све било јасно.

Играчи Војводине су били физички јачи и млада екипа Бањице једноставно није могла да им парира. Међу најзаслужнијама за то били су голгетерски расположени Иван Гусаров и Немања Радованлија.

Фото: Дневник/ Филип Бакић

Велика предност је омогућила гостима да се опусте у другом полувремену, па је тако виђен само један погодак, који је уписао Гусаров почетком деонице. У последњој четвртини тренер Војводине Дарко Билић пружио је шансу резервном голману Милошу Попадићу, који је примио два гола. Код првог није имао никакве шансе, јер је домаћи тим имао два играча мање.

То, међутим, није имало никаквог значаја, пошто је Воша имала огромну предност, коју је било немогуће испустити. Војводина је тако уписала убедљиву победу и нова три бода.

С. Рудакијевић

 

НОВИ САД: СЦ Слана бара, играно без присуства гледалаца, судије: Путниковић, Балажевић, искључења: Војводина 8, Бањица 6, петерци: Војводина 2 (2).

ВОЈВОДИНА: Гавриловић (8 одбрана), Марић 1, Брешћански, Митровић 1, Тинтор 1, Васин 4, Прекогачић 1, Радованлија 4, Тубић 1, Тркуља 2, Трапара, Гусаров 4, Попадић.

БАЊИЦА: Соколовски (3 одбране), Јаношевић 1, Јавковић, Мушикић, Крстић 2, Бодирога, Андријашевић, Вуксановић, Гавриловић, Павловић 1, Цветковић 1, Будрак, Јевђовић, Илић.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести