Ватерполисти Војводине прекинули низ пораза

До важне победе дошли су ватерполисти Војводине у мечу петог кола Триглав регионалне А2 лиге.
Bilic Darko i vaterpolisti Vojvodine/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/ Дарко Билић даје савете својим играчима

ВојводинаКопар 12:4 (3:0, 2:2, 4:0, 3:2)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Балажевић, Миловић (Србија). Играч више: Војводина 13 (5), Копар 8 (2). Петерци: Копар 1 (0).

ВОЈВОДИНА: Филиповић (12 одбрана), Шиман, Маринковић Н, Абела, Васин 2, Прекогачић, Ћатовић, Ранђић 3, Тубић 2, Рончевић, Маринковић М, Ристић (1 одбрана), Радуловић 5.

КОПАР: Гржентић (4 одбране), Јаношевић, Задев, Берце 2, Димитријевић, Лагонигро, Галић, Капонеро, Брозович 1, Шормаз, Црница 1, Дековић, Ђорђи.

Лако су изашли на крај са словеначким Копром изабраници Дарка Билића и на тај начин прекинули су низ од три узастопна пораза. Млади састав Новосађана на Сланој бари је, као што је и планирано, дошао до три бода и другог тријумфа у сезони.

Копар је био ривал против којег су ватерполисти Војводине тражили шансу како би остали у средини табеле. Успели су у ономе што је тренер тражио од њих, а то је да држе ниво игре у све четири деонице. Иако су у овај дуел ушли ослабљени, без петорице, што повређених, што болесних играча, Новосађани су од почетка диктирали темпо и одличном одбраном у потпуности су паралисали госте.

До половине друге четвртине у мрежу ривала сместили су четири гола, док је Филиповићева мировала (4:0). Успели су коначно да постигну погодак Берце и Црница, али су истом мером узвратили Васин и Тубић за 5:2. Распуцали су се у наставку домаћини и са још четири пројектила повећали су предност на 9:2. Копар је у последњој деоници успео на неки начин да ублажи пораз са још два гола, али је расположени Радуловић предводио црвено–беле и поставио је коначних 12:4. Могла је Војводина и до убедљивијег тријумфа, али је пропустила пар прилика, што у овом случају није имало великог утицаја на исход утакмице.

К. Б.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести