Ватерполисти Војводине у првом колу Регионалне лиге дочекују Наис

Такмичење у Регионалној лиги за ватерполисте почиње овог викенда. У Регионалној А1 лиги наступа Партизан, док су у регионалној А2 лиги Војводина, Црбвена звезда, Шабац, Ваљево и Наис.
radoslav filipovic FB--4286 (1)
Фото: Радослав Филиповић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

У првом колу Новосађани дочекују екипу Наиса сутра од 19 ачсова на базену Слана бара. Војводина се пред почетак ове сезоне појачала са три искусна играча који су поникли у клубу. Марко Ћук се после 16 година вратио у Војводину да искуством помогне младој екипи, заједно са Марком Црвенком и Мирославом Ранђићем, који су се такође вратили у клуб.

„Очекујемо победу против екипе Ниша, јер сматрамо да смо квалитетнији састав. План је да се вратимо у Регионалну А1 лигу. Нисам се још сусретао са екипама које играју у Регионалној А2 лиги, претпостављам да смо квалиттенији од већине тих тимова и да су реалне шансе да се пласирамо међу првих осам. Што се тиче домаћих такмичења још је рано говорити о пласману. Сигурно је да сви у клубу прижељкују да освојимо бар један трофеј. Колико су то реална очекивања видећемо кроз утакмице када све екипе буду показале каквог су квалитета  и колико могу да пруже. Веома је важно да млади играчи одрастају уз старије, да виде како се они опходе и на тренингу и на утакмици, тако да би требало да овим младим играчима помогне наше искуство, али о томе ће најбоље они моћи нешто да кажу“, рекао је Марко Ћук пред почетак овосезонских такмичења.

Голман Радослав Филиповић се сложио са Ћуком да екипа иде на победу.

„Идемо на победу против Ниша, а такав ћемо приступ имати и у свим осталми утакмицама до краја сезоне. Очекујемо да се вратимо у виши ранг. Зтаим нас очекује такмичење у купу, где циљамо на највиши могући пласман, као и у првенству. Верујем да је ове сезоне реално да Војводина освоји бар један трофеј“, казао је Филиповић.

Фото: Драголјуб Рогач, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Драгољуб Рогач је истакао да су очекивања свих у клубу од ове сезоне велика.

„Желимо да нападнемо и куп и титулу. Биће тешко, јер је сезона дуга, али мислим да можемо бар до једног трофеја. Добили смо неколико појачања. Неки играчи су отишли, али је костур екипе остао. Атмосфера у екипи је ослична. Дошли су веома искусни играчи који указују нама млађима на грешке, а ми слушамо, учимо и покушавамо да их пратимо. Циљ нам је да се вратимо и у Регионалну А1 лигу“, казао је Рогач.

Г. Маленовић

Распоред

Данас

Регионална А 1 лига

Јадран (С) - Морнар (20.15)

Сутра

Регионална А1 лига

Младост - Будва (18)

Југ - Јадран (ХН) (19)

Приморац - Партизан (19)

Приморје - ПОШК (19)

Регионална А2 лига

Ваљево - Катаро (18)

Војводина - Наис (19)

Медвешчак - Црвена звезда (19.45)

Шабац - Соларис (20)

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести